Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
29.5.2008 - 13:14
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 28 Nr: 2 295 |
Mam problem z odzyskiwaniem zapomnianego hasła przez użytkowników. Wygląda to tak, że o ile nie ma żadnego problemu z rejestracją i uzyskaniem wygenerowanego hasła do pierwszego logowania, to jest problem z odzyskaniem hasła. Użytkownik wypełnia formularz "Przypomnij hasło", otrzymuje na skrzynkę link do wygenerowania nowego hasła, ale gdy kliknie się w link pojawia się informacja "Niestety, ten klucz nie jest prawidłowy."
Mam na tym samym serwerze innego WordPressa i tam problemu nie ma. Różnica między obiema stronami polega na tym, że strona, która generuje błąd była wcześniej w starszej wersji wordpressu a następnie aktualizowana do najnowszej wersji WordPressu, a ta druga strona, działająca OK, była od samego początku zainstalowana z najnowszej instalki. Podmieniłem wszystkie pliki instalacyjne ale błąd pozostał. Co można z tym zrobić? Dodam, że strona ma 4000 wpisów i nie mogę pozwolić sobie na instalację od zera z nową bazą Mysql, bo plik wpisów przekracza możliwości WordPressu (ma zbyt dużo Mb). |
|
|
|
29.5.2008 - 16:02
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 877 Nr: 309 |
prawdopodobnie po upgrade została błędnie opisana tabela w bazie danych. Zobacz jak to jest w instalacji bezproblemowej i zmień.
-------------------- |
|
|
|
31.5.2008 - 04:55
|
|
|
Okazuje się własnie, że na tej drugiej stronie też nie działa opcja przypomnienia hasła. Działała przez chwilę, ale teraz są problemy. To oznacza, że coś z WordPressem jest nie tak lub serwerem. Ale poczta w SMTP działa, bo ludzie dostają pierwszy mail z hasłem, ale nie mogą odzyskać skasowanego hasła hasła.
|
|
|
|
20.6.2008 - 19:17
|
|
|
Do dzisiaj nie udało mi się rozwiazać tego problemu a dostałem sygnał, że inny użytkownik forum też ma ten sam problem? Może coś jest nie tak z WordPressem?
|
|
|
|
09.8.2008 - 00:47
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 4 475 |
Mam ten sam problem
|
|