WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Problem z odzyskiwaniem hasła, WordPress generuje błędne klucze do odzyskania hasełest błędny
kosmita
post 29.5.2008 - 13:14
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 295

Mam problem z odzyskiwaniem zapomnianego hasła przez użytkowników. Wygląda to tak, że o ile nie ma żadnego problemu z rejestracją i uzyskaniem wygenerowanego hasła do pierwszego logowania, to jest problem z odzyskaniem hasła. Użytkownik wypełnia formularz "Przypomnij hasło", otrzymuje na skrzynkę link do wygenerowania nowego hasła, ale gdy kliknie się w link pojawia się informacja "Niestety, ten klucz nie jest prawidłowy."

Mam na tym samym serwerze innego WordPressa i tam problemu nie ma. Różnica między obiema stronami polega na tym, że strona, która generuje błąd była wcześniej w starszej wersji wordpressu a następnie aktualizowana do najnowszej wersji WordPressu, a ta druga strona, działająca OK, była od samego początku zainstalowana z najnowszej instalki.

Podmieniłem wszystkie pliki instalacyjne ale błąd pozostał. Co można z tym zrobić? Dodam, że strona ma 4000 wpisów i nie mogę pozwolić sobie na instalację od zera z nową bazą Mysql, bo plik wpisów przekracza możliwości WordPressu (ma zbyt dużo Mb).
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 29.5.2008 - 16:02
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

prawdopodobnie po upgrade została błędnie opisana tabela w bazie danych. Zobacz jak to jest w instalacji bezproblemowej i zmień.

--------------------

+Quote Post
kosmita
post 31.5.2008 - 04:55
Post #3

aktywność:
**

Okazuje się własnie, że na tej drugiej stronie też nie działa opcja przypomnienia hasła. Działała przez chwilę, ale teraz są problemy. To oznacza, że coś z WordPressem jest nie tak lub serwerem. Ale poczta w SMTP działa, bo ludzie dostają pierwszy mail z hasłem, ale nie mogą odzyskać skasowanego hasła hasła.

+Quote Post
kosmita
post 20.6.2008 - 19:17
Post #4

aktywność:
**

Do dzisiaj nie udało mi się rozwiazać tego problemu a dostałem sygnał, że inny użytkownik forum też ma ten sam problem? Może coś jest nie tak z WordPressem?

+Quote Post
DiiL
post 09.8.2008 - 00:47
Post #5

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 475

Mam ten sam problem dry.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6 09 08 - 19:33
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów