Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Tu znajduje się lista kompatybilnych z WP 2.3 wtyczek. Zgłoszenie problemu z wtyczką nie działającą z WP 2.3 jest nagradzane ostrzeżeniem i moderacją!
Zgłaszając problem z wtyczką koniecznie podaj adres strony wtyczki (ew. do downloadu wtyczki).
![]() ![]() |
16.5.2008 - 22:28
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 3 541 |
Chcę na swój blog wstawić widżet ułatwiający linkowanie do serwisów social bookmarking. W instrukcji wstawiania jest mowa o fragmencie kodu <div class="entry"> , jednak ja mam szablon stworzony na zamówienie i takiego tekstu w kodzie nie ma. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, który fragment kodu w moim szablonie jest odpowiednikiem? Dla ścisłości powiem jeszcze, że chodzi o fragment kodu z pozycji Main Index Template i Single Post.
Tutaj jest cały kod z Main Index Template: KOD <?php get_header(); ?> <div id="kolumny"> <?php get_sidebar(); ?> <div id="kolumna_prawa"> <?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="naglowek_artykulu"> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Link do <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <span class="style5"><?php the_time('d.m.Y') ?></span> </div> <div class="tresc_artykulu"><?php the_content('Czytaj dalej »'); ?></div> <div class="stopka_wpisu"><span class="style2">Wpis w kategorii:</span> <?php the_category(', ') ?> <span class="style2">|</span> <?php comments_popup_link('Brak komentarzy »', '1 komentarz »', '% komentarzy »'); ?></div> <?php endwhile; ?> <div class="navigation"> <div class="alignleft"><?php next_posts_link('« Starsze wpisy') ?></div> <div class="alignright"><?php previous_posts_link('Nowsze wpisy »') ?></div> </div> <?php endif; ?> </div> </div> <?php get_footer(); ?> Tutaj zaś z pozycji Single Post KOD <?php get_header(); ?> <div id="kolumny"> <?php get_sidebar(); ?> <div id="kolumna_prawa"> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="naglowek_artykulu"> <h2><?php the_title(); ?></h2> <span class="style5"><?php the_time('d.m.Y') ?></span> </div> <div class="tresc_artykulu"><?php the_content('Czytaj dalej »'); ?></div> <div class="stopka_wpisu"><span class="style2">Wpis w kategorii:</span> <?php the_category(', ') ?> <span class="style2"></div> <?php comments_template(); ?> <?php endwhile; endif; ?> </div> </div> <?php get_footer(); ?> Z góry dzięki za odpowiedź. -------------------- |
|
|
|
17.5.2008 - 09:25
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Hmm, no to popatrzmy - oto miś... ee, znaczy się - oto The Loooooop:
KOD <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="naglowek_artykulu"> <h2><?php the_title(); ?></h2> <span class="style5"><?php the_time('d.m.Y') ?></span> </div> <div class="tresc_artykulu"><?php the_content('Czytaj dalej »'); ?></div> <div class="stopka_wpisu"><span class="style2">Wpis w kategorii:</span> <?php the_category(', ') ?> <span class="style2"></div> <?php comments_template(); ?> <?php endwhile; endif; ?> W obu plikach jest właściwie identyczna, więc wielkiej filozofii we wstawianiu buttonu z Dodajdo nie będzie - trzeba tylko wybrać miejsce, ja osobiście bym wybrał lokację w stopce wpisu, czyli tutaj: KOD <div class="stopka_wpisu">TUTAJ-KD</div> Stopka ta wyświetla nazwę kategorii wpisu, a po wstawieniu kodu obok niej będzie się pojawiał wiadomy button docelowy. Mam nadzieję, że to pomoże, jeśli nie - będziemy rozkminiać dalej BTW: Czy blogiem w tym temacie jest ten? Nawet jieśli nie to chciałbym zauważyć że pod moją Operą 9.27 treść wpisów na blogu jest identyczna jak tło - czyli treści nie widać - tak nawiasem mówiąc. -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
17.5.2008 - 10:29
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 3 541 |
Dzięki za podpowiedź. Wtyczka już działa jak należy.
BTW - tak, to ten blog i o tym problemie pod Operą wiem. Napisałem w tej sprawie do chłopaka, który dostosowywał mój szablon (dostał ode mnie pliki html i css razem z grafiką) ale nie mogę doczekać się odpowiedzi. Dziwi mnie tylko, że pod IE i FF jest ok, a pod Operą nie. Może wiesz/wiecie w czym może być problem? -------------------- |
|
|
|
17.5.2008 - 12:23
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Noo, od tego to już osobny temacik trzeba...
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 12:19 |