Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.5.2008 - 12:33
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 126 |
Witam
Mam Wordpress 2.5 postanowiłam go sobie spolszczyć w zasadzie to PA itp są nadal po ang pomimo wgrania tych 2 plików językowych ale to nieistotne. Spolszczyłam sobie theme Digg 10 i wszystko jest ok ale w pewnych miejscach zamiast polskich znaków wyskakują krzaki. Najpierw myślałam że to coś z bazą ale chyba nie bo w postach wszystko wyświetla poprawnie, problem jest tylko przy edycji plików na FTP. Np... jak w formularzu komentów pisało SEND to teraz jest Wy?lij. Sądzę więc że to w plikach thema gdzieś siedzi ale nie potrafię zmienić tego kodowania. Różne meta tam próbowałam wsadzać i nic... Jeśli ktoś może pomóc to będę wdzięczna bo diabli mnie biorą... |
|
|
|
16.5.2008 - 17:56
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Użyj odpowiedników polskich znaków w utf-8
-------------------- |
|
|
|
16.5.2008 - 23:02
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 126 |
Dzięki ale jak ?? W bazie mam ręcznie pozmieniać czy co ?
Już zrobiłam - > http://www.kurshtml.boo.pl/generatory/unicode.html bez zbędnego kombinowania |
|
|
|
17.5.2008 - 07:13
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Nie w bazie tylko w plikach.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 10 08 - 02:16 |