Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.5.2008 - 10:47
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 089 |
Czołem
Chciałem Was prosić o pomoc. Buduje sobie po malutku takie cos: http://blackberrjam.pl (domena i jak i serwer jest na nazwa.pl) I teraz tak, w konfiguracji domeny mam przekierowanie na adres: mojekonto.nazwa.pl/katalog_z_wordpresem. Strona oczywiście chodzi, tylko jest jedno małe ale.. niezależnie od artykułu czy strony w która klikniemy - w pasku adresu jest zawsze blackberryjam.pl (co uniemozliwia chociazby bezpośrednie linkowanie do ich artykułów) no i głównym problem, jest taki, że zaglądając do źródła strony widzimy najprostszy frameset (czyli wszystkie tagi z bloga idą w kosmos) Suport w nazwa.pl polecił mi inną konfigurację domeny (tj. przekierowanie na główny katalog mojego konta, a a następnie w panelu obsługi serwera wskazania właściwego katalogu) tak też zrobiłem, ale domena prowadziła ciągle do głównego katalogu... (odzczekałem 24 godziny, po podobno tyle moze zając zmiana konfiguracji) i pupa! nic się nie zmieniło. Konsultant z nazwa.pl stwierdził, że po ich stronie jest wszystko ok i że problem tkwi zapewne w konfiguracji serwisu. I co ja mam biedny miś począć??? Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jaki mi pomóc?? pozdrawiam i czekam na info. ruli |
|
|
|
17.5.2008 - 05:53
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 886 Nr: 309 |
A nie możesz przekierować na katalog instalcaji? Następnie w wordpress poprawić system url.
-------------------- |
|
|
|
17.5.2008 - 14:57
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 089 |
no właśnie teraz jest przekierowanie na katalog, jak zatem poprawic te url'e w wp?
|
|
|
|
18.5.2008 - 15:24
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 886 Nr: 309 |
wyedytuj plik header.php jeśli chodzi Ci tylko o to co jest w pasku tytułowym przeglądarki. Jeśli w wp ktoś będzie chciał coś podlinkować to podświetlając link na dole wyświetli mu się prawidłowy adres lub jeśli go skopiuje to odnośnik będzie prawidłowy. Aby w pasku adresu wyświetlało się poprawnie możesz użyć przekierowania php zamiast obecnie używanego.
-------------------- |
|
|
|
08.6.2008 - 23:15
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 206 |
Mam dokładnie ten sam problem co kolega. Domena xxx.pl jest przekierowana na katalog xxx.nazwa.pl/xxx i gdy wchodzę na xxx.pl i kopiuje adres odnośnika któregoś z moich postów to wyskakuje xxx.nazwa.pl/xxx/moj-post Czy mógłbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu i łopatologiczne wytłumaczenie co zrobić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
09.6.2008 - 19:59
|
|
|
Zatem jeśli nie tak to w panelu administracji domeny jako katalog główny ustawiamy katalog z instalacją word press i po zawodach
-------------------- |
|
|
|
09.6.2008 - 21:50
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 206 |
Zatem jeśli nie tak to w panelu administracji domeny jako katalog główny ustawiamy katalog z instalacją word press i po zawodach Dziękuję bardzo za pomoc. Jeżeli ktoś miałby podobny problem to napiszę co dokładnie trzeba zrobić. W panelu klienta nazwa.pl klikamy w Twoje domeny i ustawiamy domenę xxx.pl na nasz serwer czyli xxx.nazwa.pl (nie na katalog w którym jest zainstalowany wordpress - w moim przypadku xxx.nazawa.pl/xxx) następnie w panelu administracyjnym serwera (Active Admin) wchodzimy w Konfiguracja --> Domeny na serwerze i dodajemy naszą domenę (przekierowujemy ją na katalog xxx.nazwa.pl/xxx - czyli instalacja naszego WP). Ostatnia czynność to wejście w panel administracyjny WP i zmiana Adres WordPress (URL) oraz Adres bloga (URL) na http://www.xxx.pl Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 10 08 - 02:25 |