Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
08.5.2008 - 21:53
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 4 095 |
Witam,
Założyłem sobie bloga na wordpress.org, wszystko gra. Ale nie kumam tego jak zainstalować to gdzie indziej, na innym serwerze. Wybaczcie że mi trzeba tak łopatologicznie tłumaczyć... Czyli założyć bloga moge normalnie na worpress.org ale dopiero jak chce przenieść strone na inny serwer to musze zaistalować to wordpress-2.3-PL-0.1-FULL.zip , dobrze rozumiem? I teraz tam jest taki tekst : Otwórz plik wp-config-sample.php w edytorze tekstów, takim jak WordPad, lub podobnym. Wpisz dane polaczenia z baza danych. Jaką bazą? To chodzi o tą bazę która jest na serwerze wordpress.org? i nawet jak przeniose strone to baza cały czas będzie dalej na wordpress.org? (ijeśli tak to właśnie tak ma być) Teraz skąd wziąć te dane połączenia z bazą danych bo nie wiem gdzie to jest. |
|
|
|
09.5.2008 - 05:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 870 Nr: 309 |
Jeśli założysz konto na innym serwerze otrzymasz:
1. Dane dostępu do bazy danych 2. Miejsce na serwerze [FTP] 3. Domenę [adres internetowy], który będzie inny od wordpress.org 4. Tak uzbrojony musisz zabrać się za instalację edytując plik wp-config-sample.php. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 08 08 - 14:58 |