Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
04.5.2008 - 13:14
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 068 |
Witam, od dłuższego czasu nosze sie z pomysłem przeniesienia mojej strony na system wordpress, ale mam pewien problem. Nie mam pojęcia jak sie przerabia skórkę tak, aby była ona identyczna z wygładem mojej teraźniejszej strony, nie mam nawet pojęcia jak sie tnie laya na wordpressa i gdzie sie to wszystko zmienia i edytuje. Proszę o pomoc, szukalem na ten temat w Google, ale nic nie znalazłem, żadnego tutoriala, nic.
|
|
|
|
04.5.2008 - 17:00
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 263 Nr: 3 158 |
Wszystkie skrótki znajdują się w folderze wp-content/themes - każdy folder to jedna skórka. Jeśli masz już skórkę, to pozostaje Ci tylko powpinać do niej odpowiednie tagi wordpressa i podzielić na pliki wymagane przez system. Więcej o tym możesz poczytać w Codexie.
-------------------- |
|
|
|
04.5.2008 - 20:54
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 068 |
Nadal nic nie wiem, nic mi nie pomógł twój post szczerze mówiąc. Moja strona jest postawiona na htmlu, wiec nie rozumiem o jakiej skórce mówisz. Przeczytac w codexie?? tylko, ze ja z tego kodu nic nie kumam.
Ten post edytował dan 04.5.2008 - 20:55 |
|
|
|
05.5.2008 - 09:55
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 263 Nr: 3 158 |
Powiem tak - bez znajomości html, css i przynajmniej podstaw php, a tymbardziej bez znajomości funkcji Wordpressa niewiele sam zdziałasz. Masz więc dwie możliwości - nauczyć się wszystkiego samemu, lub zlecić wykonanie tej roboty komuś innemu - np. mnie
Polecam lekturę kursu html i css oraz serię artykułów w Codexie w celu samodzielnej nauki. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24 07 08 - 04:28 |