Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
27.4.2008 - 20:52
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 3 632 |
Jak zrobić aby pod postem na blogu pokazywał się tekst+link. I żeby ten tekst+link był inny dla innej kategorii
Czyli np. post z kategorii "inne" to pod postem pojawia się tekst np. "pozdro dla userów Wordpress PL" post z kategorii "ogólne" to pod postem pojawia się tekst np. "konkurencji mówimy NIE> Google" Da się takie coś zrobić? |
|
|
|
28.4.2008 - 10:55
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
W Wordpressie istnieje "instrukcja warunkowa", w przypadku kategorii wygląda ona następująco:
KOD in_category('X'); Gdzie X to numer kategorii. Logicznie rzecz ujmując, wstawiając w loopa wpisu następujący kod: KOD <?php if (in_category('3') { echo 'pozdro dla userów Wordpress PL'; } ?> Uda nam się uzyskać efekt, w którym dla wpisu znajdującego się w kategorii numer 3 zostanie wyświetlony tekst "pozdro..." - wszystkie pozostałe wpisy z innych kategorii nie będą tego tekstu już zawierały. Z tą wiedzą można zbudować ciekawe zestawy instrukcji warunkowych, dzięki którym dla określonych kategorii będziemy (lub nie) wyświetlali określone elementy. Voila -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
28.4.2008 - 16:26
|
|
|
wywala cały czas błąd po wstawieniu
KOD <?php if (in_category('3') {
echo 'pozdro dla userów Wordpress PL'; } ?> |
|
|
|
28.4.2008 - 16:45
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
No to zamiast kopiuj/wklej przepisz kod, a jak to nie pomoże to klikamy i uczymy się programować
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
28.4.2008 - 19:09
|
|
|
ale mi nie chodzi, żebyś mnie uczył.
Po wstawieniu kodu wyświetla się biała strona z błędem czyli podany przez Ciebie kod jest błędny |
|
|
|
28.4.2008 - 19:16
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Teraz będzie bez błędów:
KOD <?php if (in_category('1')) {
echo 'pozdro dla userów Wordpress PL'; } ?> -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:07 |