Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
27.4.2008 - 20:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 41 Nr: 3 858 |
Jak zrobić w MENU, żeby dział / kategoria w której jesteśmy się podświetlał na inny kolor?
Prosze o informacje i dziekuje serdecznie z góry. K. Ten post edytował kamil2009 27.4.2008 - 20:11 |
|
|
|
27.4.2008 - 20:41
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Można to zrobić takim cwanym sposobem, mianowicie do pliku header.php wstawiamy następujący kod:
KOD <?php if ( is_page('NAZWA STRONY') ) { $current = 'one'; } elseif ( is_page('NAZWA STRONY') ) { $current = 'three'; } elseif ( is_page('NAZWA STRONY') ) { $current = 'four'; } ?> <style type="text/css"> #<?php echo $current; ?>, #<?php echo $current; ?> a { I TUTAJ ODPOWIEDNIE FORMATOWANIE } </style> Gdzie zamiast "NAZWA STRONY" wstawiasz nazwę strony z menu - czy wszystko jasne? -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
27.4.2008 - 22:26
|
|
|
jest niestety problem, bo są u mnie "powybierane" kategorie ze wszystkich istniejących i jeszcze wyświetlają się podkategorie po wejściu w główną kategorię... u mnie od początku wygląda to tak:
<div id="left"><?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar(1) ) : ?><h2><ul> <?php wp_list_cats('sort_column=name&include=1'); ?> <?php wswwpx_fold_page_list ('title_li=&include=22,23,30,40,39,36,37,38,32',$arglist); ?> <?php wp_list_cats('sort_column=name&include=8,7'); ?> <?php wswwpx_fold_page_list ('title_li=&include=26',$arglist); ?> i jak to zrobić? Ten post edytował kamil2009 27.4.2008 - 22:27 |
|
|
|
28.4.2008 - 10:57
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
O w mordę, że się tak wyrażę... no to tutaj potrzeba już pomocy kogoś lepszego ode mnie jeśli chodzi o wordpressa... prawdę powiedziawszy jednak, nie spotkałem się w Codexie, nie natknąłem się również na żadne poradniki związane z wyróżnianiem dynamicznych linków typu tag, kategoria etc.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
28.4.2008 - 11:17
|
|
|
Dzięki za szczere chęci.
Proszę o pomoc tych, którzy cokolwiek mogą poradzić w tym temacie. MENU nie będzie się zmieniało... więc czy cokolwiek innego wchodzi w grę poza Wordpress? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:38 |