Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
08.4.2008 - 21:34
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 1 905 |
Witam.
To moje drugie podejście do WP i udane Zrobiłem szablon strony (HTML + CSS). Konkretnie dwa CSS: style.css (wysztkie przegladarki) i style_ie.css (IE), który wybierany jest poprzez KOD <!--[if gte IE 6]> <link href="css/ie1.css" rel="stylesheet" media="screen" /> <![endif]--> WP domyslnie pobiera formatowanie z jednego - style.css, więc próbowałem wrzucić różniące się parametry do styel.css stosując jednoczesnie !important dla pozostałych przegladarek. Niestety IE błędnie formatuje stronę (pomimo faktu, że gdy są dwa osobne pliki to jest OK). Proszę więc o radę w jaki sposów w WP podłączyć drugi plik CSS, który słuzyć bedzie do formatowania IE. Będzie to pewnie coś z KOD <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" /> albo z KOD stylesheet_directory , ale nie mogę sobie z tym dać rady.Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
08.4.2008 - 22:40
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Spróbuj wrzucić takie coś:
KOD <!--[if gte IE 6]> <style type="text/css"> @import url(<?php bloginfo('siteurl'); ?>/wp-content/themes/twoj-theme/style_ie.css); </style> <![endif]--> Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
09.4.2008 - 16:09
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Kasia zakomentowałaś kod
Powinno być tak: KOD <script type="text/javascript"> <!-- var browserName=navigator.appName; if (browserName=="Microsoft Internet Explorer") { document.write('<link rel="stylesheet" href="/wp-content/themes/nazwa tematu/style_ie.css" type="text/css">') } //--> </script> wersja dla php -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:34 |