WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> includowanie WP na zewnątrz
post 08.4.2008 - 17:40
Post #1

Grupa:

Nr: 0

Ostrzeżenie: (0%) -----

Siema

przy wersji 2.3 chcę ogołocić skórkę WP tak by pozostały same ostatnie wpisy, a następnie zaincludować to do strony którą już stworzyłem a gdzie na samym początku chciałbym wykorzystać WP tylko jako system wpisów bez dodatków (potem może coś się rozszerzy, ale to jednak nie na temat closedeyes.gif )

przy pierwszej próbie zaincludowania po zwykłej ścieżce padło niestety i nie działa (includuje /wordpress/index.php )

dlatego spróbowałem zaincludować w inny sposób (home/users/klimer/www/wordpress itd.) niestety tak również nie działa gdyż wyrzuca:

CODE
Warning: require(./wp-blog-header.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/samorzad/www/wordpress/index.php on line 4

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './wp-blog-header.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/users/samorzad/www/wordpress/index.php on line 4

jak to zatem zrobić? O_o mój include to zwykłe <? include itd.

dzięki z góry
pozdrawiam
Klimer
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 09.4.2008 - 16:12
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

CYTAT
Warning: require(./wp-blog-header.php)
- zobacz sam Ci napisał system czego potrzebuje smile.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19 11 08 - 15:10
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów