Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
29.3.2008 - 15:03
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 3 974 |
Witam.
Mam banalny problem a mianowicie chodzi mi o ramkę z ostrzeżeniem przed wejściem na strone. Coś takiego jak na serwisach od lat 18. Po wejściu w link wyświetla się ramka z tym czy mamy ukończone 18 lat , a reszta strony wordpressa jest za mgłą (napenwo wiecie o co mi chodzi) Nie chcę podawać przykładu...takiej strony erotycznej. Zasadnicze pytanie: Czy na wordpressie na którym będą filmiki, zdjęcia itp. musi być taka ramka ? z tego co wiem to tak Kolejne i już ostatnie moje pytanie to czy taka ramka może mieć coś negatywnie wspólnego z pozycjonowaniem ? Zapewne nie ale wolę się upewnić. Proszę o pomoc. POzdrawiam serdecznie. Nowy.... |
|
|
|
29.3.2008 - 22:13
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Zrób ramkę opartą o ThickBox'a wyskakującą zaraz po wejściu na stronę i będzie zarówno info, mgiełka jak i właściwa strona startowa
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
30.3.2008 - 15:21
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 3 974 |
ThickBox ?
Mógł byś podać jakieś szczegóły bądź link ? bo nie bardzo wiem co o jest. |
|
|
|
30.3.2008 - 21:04
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
http://jquery.com/demo/thickbox/ <= to taka wyskakująca ramka/okienko, w stylu lightboxa, czyli coś takiego, że wyskakuje obrazek w białej ramce, a tło się zaciemnia - zresztą na podanej przeze mnie stronie można zobaczyć przykłady - przy odrobinie zabawy w Googlach dasz radę całość wdrożyć tak, że odpowiednia treść będzie wyskakiwała zaraz przy otwarciu się strony.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:42 |