Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
02.3.2008 - 22:19
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 19 Nr: 406 |
Blog oparty na WP 2.3.3 dosłownie z dnia na dzień przestał działać. Obecnie wejście na index.php i wp-login.php skutkują tym, że FF po dłuższym zastanowieniu proponuje ich pobranie na dysk, zaś zamiast /wp-admin/ widzę pustą stronę. Nigdzie nie widzę żadnych błędów parsera PHP i nie wiem czego się chwycić.
Nie skutkuje reinstalacja ani downgrade - problem występuje nawet po instalacji od zera (z odseparowaniem pluginów i pozostawieniem tylko tematu default, a nawet zmianą prefiksu bazy, usunięciem spolszczenia i żonglowaniem zmiennymi MAGIC w gettext.php - na serwerze działa PHP 4.4.7, więc to akurat wykluczyłem), niezależnie od wersji. Zawartość bazy jest raczej "czysta" (sprawdziłem na testowym blogu), sama baza danych na serwerze działa, PHP i mod_rewrite także. Nie pomógł nawet restart serwera. W tym samym czasie inne skrypty PHP działają normalnie, statyczne pliki również. Ma ktoś jakiś pomysł co do przyczyny problemu? -------------------- |
|
|
|
03.3.2008 - 07:38
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
zobacz co masz w htaccess dla katalogu. Prawdopodobnie zapis o włączeniu/wyłaczeniu php5. Usuń go i zobacz co się wydarzy.
-------------------- |
|
|
|
03.3.2008 - 13:20
|
|
.htaccess wygląda "typowo", czyli tak:
KOD # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress Próbowałem go też usunąć. Blog nadal nie działa. Ten post edytował Lukem 03.3.2008 - 15:33 -------------------- |
|
|
|
05.3.2008 - 20:16
|
|
Problem "sam" się rozwiązał, wina leżała po stronie serwera, a nie skryptu.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:48 |