Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
01.3.2008 - 22:44
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 838 |
Witam
Zainstalowałem WordPressa 2.2.3-PL-0.1-FULL niby polska wersja, plik w language pl.mo, a ja mam całego WP po angielsku w wp-config.php tez mam wpisany pl. Hosting mam na boo.pl Co może być przyczyną ? bardzo proszę o pomoc. Z poważaniem Rafał Stachurka |
|
|
|
01.3.2008 - 22:57
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
A co z plikiem pl.po???
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
01.3.2008 - 23:10
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 838 |
Pobrałem nowe pliki językowe pl_PL.mo i pl_PL.po ponieważ w wersji intalacyjnej był tylko plik pl.mo wgrałem je na serwer zmieniłe w wp-config.php z pl na pl_PL i nadal nic cały WP nadal po angielsku
|
|
|
|
12.3.2008 - 15:26
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 3 602 |
Potwierdzam, mam ten sam problem. Obydwa pliki spolszczenia są wgrane w prawidłowy katalog. W paczce full, wgrany był tylko plik pl.mo
W configu wpisane jest tak: KOD // Twój WordPress jest standartowo nastawiony na jezyk polski! define ('WPLANG','pl'); W wersji 2.3 którą przed chwilą zainstalowałem - to samo. Pisałem do swojego hostingu w tej sprawie, niestety nie wiedza co jest grane. Najciekawsze jest to, że na 2-ch innych serwerach jest ok, uruchamia się w PL a u nich nie. Możliwe, że to w jakiś sposób wina spolszczenia? Bo raczej hosting nie powinien mieć wpływu na formę odpalenia instalatora i samego WordPressa. Parametry serwera gdzie WoidPress odpala się w PL: # Wersja serwera: 5.0.45-community # Wersja protokołu: 10 # Serwer: Localhost via UNIX socket # Użytkownik: matc@localhost # System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci phpMyAdmin - 2.9.2 * Wersja klienta MySQL: 5.0.41 * Używane rozszerzenia PHP: mysql Nowy hosting, gdzie instalator odpala się w EN: # Wersja serwera: 5.0.45-community # Wersja protokołu: 10 # Serwer: Localhost via UNIX socket # Użytkownik: matc@localhost # System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci phpMyAdmin - 2.11.0 * Wersja klienta MySQL: 4.1.21 * Używane rozszerzenia PHP: mysql Ten post edytował Navision 12.3.2008 - 18:07 -------------------- » If you want to reach something, you must stubbornly aspire to it.
» Polski Support MyBB - http://www.mybboard.pl » matc site |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:44 |