Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
20.2.2008 - 23:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 2 574 |
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak mam wyedytować kod swojej skórki, by newsy wyświetlały się tak jak na:
http://www.umc.pl lub http://www.poznanskirap.com/. Chodzi mi głownie o obrazek i układ daty obok tytułu. Treść newsa o ile dobrze wiem mogę skrócać poleceniem "<---more--->". Kod mojego index.php: CODE <?php get_header(); ?>
<?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="article" id="post-<?php the_ID(); ?>"> <h1><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Przejdź do: <?php the_title(); ?>"> <?php the_title(); ?> </a></h1> <h2><center><?php the_time('l, j F Y, G:i') ?><?php wp_link_pages(); ?> <?php comments_popup_link(__('Komentarze (0)'), __('Komentarze (1)'), __('Komentarze (%)'), 'link-comentariu', __('Comments off')); ?></center> </h2> <?php the_content('<b>Dalej!</b>'); ?> </div> <div class="line"></div> <?php endwhile; ?> <div id="navigation"> <div class="alignleft"> <?php next_posts_link('Starsze newsy') ?> </div> <div class="alignright"> <?php previous_posts_link('Nowsze newsy') ?> </div> </div> <?php else : ?> <h2>Not found!</h2> <p><span class="highlight">Sorry, but you are looking for something that isn't here!</span></p> <?php include (TEMPLATEPATH . "/searchform.php"); ?> <?php endif; ?></div> <?php get_footer(); ?> |
|
|
|
23.2.2008 - 10:16
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Posty skracamy poleceniem
KOD <!--more--> Taki wygląd, jak na wskazanych stronach, to przede wszystkim zabawa z style.css. W index.php trzeba co najwyżej zmienić kolejność wyświetlanych elementów (ewent. wywalić to, czego nie potrzebujesz). Niedawno zaistniejwsieci napisał jak on dodaje do postów obrazki w oparciu o custom fileds -> poszukaj sobie Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
23.2.2008 - 13:55
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 2 574 |
Głownie chodzi mi oto, żeby obok tytułu już zaczynał się obrazek - na wysokości tytułu, tak jak podałem w przykładowych stronach post wyżej. Jeśli już będę mógł tak robić, to oczywiście funkcja "<---more--->" będzie bardzo przydatna.
|
|
|
|
24.2.2008 - 00:25
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 212 Nr: 3 567 |
-------------------- |
|
|
|
24.2.2008 - 21:50
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
CYTAT ..żeby obok tytułu już zaczynał się obrazek - na wysokości tytułu, .. to kwestia css. Do obrazka musisz przypisac jakiś class, a później w style.css do tego class dopisać float: left (plus pewnie jakiś padding). W samym index.php obrazek musisz umieścić tuż przed tytułem. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:30 |