WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Coś z nagłówkami, Komunikaty WP utrudniające życie ;)
assa
post 14.2.2008 - 22:57
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 866

Witam. Jestem poczatkująca w WP, choć nie w programowaniu. Zainstalowałam próbnie WordPress 2.3.3 (EN) + schemat GinsengCoffee (już teraz widzę, że ten teamt nie ma widżetów), potłumaczyłam to co trzeba i... Niby wszystko jest, jak chcę, - o tu: http://www.super.gazetka.eu/ ale po KAŻDEJ edycji ustawień/wpisów/komentarzy krzyczy mi:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gazetka/public_html/super/wp-includes/locale.php:1) in
(...)/wp-admin/theme-editor.php on line 55

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gazetka/public_html/super/wp-includes/locale.php:1) in
(...)/wp-includes/pluggable.php on line 390

- czy inny tym podobny komunikat. Potem skutkuje <- Backspace i otwarcie bloga (jeśli bład z panelu) lub panelu (jeśli błąd z bloga) w nowym oknie (lub tylko jego odświeżenie odświeżenie) wykazuje pożądane zmiany. Oczywiście, jesli miałam otwarte 2 okna. Po zamknięciu obu nie dostaję się do strony sad.gif

Co gorsza, w kodzie znajduję komentarze twórców, że w niektórych systemach *these headers make troubles...*
Czy ktoś się zetknął z takimi kłopotami?

Ten post edytował assa 15.2.2008 - 04:19
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 15.2.2008 - 20:16
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Sprawdź plik wp-includes/locale.php. Upewnij się, że zaczyna sie od <?php i przed tym nie ma żadnych innych znaków czy spacji a kończy się ?> ( a po tym nie ma już innych znaków i spacji (!) ).
Uwaga - to czy dodatkowe znaki są widoczne, czy też nie zależy również od kodowania edytora, którym otwierasz plik. Sprawdź w różnych kodowaniach.

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
assa
post 15.2.2008 - 20:37
Post #3

aktywność:
*

Dzięki za odp. Sprawdziłam, ten plik zaczyna się i kończy - jak piszesz, w środku też nic nie wygląda na namieszane.
Korzystam z edytorka PSPad (już dość długo zresztą), który kolorystycznie pokazuje mi brak średników czy innych niedopatrzeń i raczej nie dodaje nic od siebie.
Na razie wzięłam się za trzecią instalację. Poprzednie dwie zakończyły się właśnie świrowaniem nagłówków. Wyczyściłam BD i zaczynam ab ovo. Jeszcze powalczę.

+Quote Post
assa
post 15.2.2008 - 21:25
Post #4

aktywność:
*

ciąg dalszy:
Teraz już zupełnie nie rozumiem: przed instalacją Step 1 u góry strony mam komunikat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gazetka/public_html/super/wp-config.php:1) in /home/gazetka/public_html/super/wp-admin/install.php on line 15
line 15 brzmi:
header( 'Content-Type: text/html; charset=utf-8' );

Zaczynam podejrzewać coś z serwerownią. Sprawdziłam wersje:
  • PHP v. 5.2.5
  • MySQL v. 4.1.22, baza kodowana w utf8_bin (chodzi np. z forum phpBB3 bez kłopotów).

Testuję kontakt z bazą danych - jest OK. Próbuję w wp-config.php zamienić utf-8 na utf8_bin (bo tak dokładnie jest kodowana baza) - krzyczy, że nie rozumie.

Jakieś pomysły?

Ten post edytował assa 16.2.2008 - 10:43

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 09 08 - 00:31
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów