Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
28.1.2008 - 00:56
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 26 |
Problem zaczał występować od pewnego czasu. Mianowicie, kiedy probuje dodać komentarz nic się nie dzieje. Nie wyskakuje żaden błąd, a komentarz się nie dodaje. Co ciekawe, wczoraj zaktualizowałem WordPressa do najnowszej wersji (2.3.2) i problem nadal występuje (mimo zaktualizowania plików na nowe na serwerze).
Interesujące jest także to, że kiedy odznaczyłem opcje: - Autor komentarza musi wpisać imię i adres e-mail ![]() to nadal te pola są widoczne a opcje w panelu administratora są nadal odznaczone (nic się nie zmienia). ![]() Jak wygląda problem proszę przetestować tutaj: http://www.tomasso.pl/?p=163 We wcześniejszej wersji WordPressa była zainstalowana wtyczka SpamKarma, która na początku działała a póżniej zaczał występować właśnie ten problem z brakiem możliwości opublikowania komentarza. Proszę o sugestie, porady jak naprawić ten problem. Ten post edytował Tomasso 28.1.2008 - 00:56 |
|
|
|
28.1.2008 - 12:13
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 836 Nr: 2 641 |
A sprawdziłeś czy teraz nie jest to wina jakiejś innej wtyczki? Wyłącz wszystkie, i włączaj po jedne,j sprawdzając jak działają komentarze.
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
28.1.2008 - 20:17
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 26 |
Wyłączyłem wszystkie wtyczki i problem nadal występuje.
Jakie (wszystkie) pliki odpowiadają za opcje komentarzy? Ten post edytował Tomasso 28.1.2008 - 20:37 |
|
|
|
29.1.2008 - 00:24
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 14 Nr: 3 597 |
To chyba SQL. Może spróbuj odbudować tabele odpowiedzialną za komentarze.
|
|
|
|
30.1.2008 - 19:04
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 836 Nr: 2 641 |
Sprawdź jeszcze jedną rzecz. Zmień skórkę na standardową (tą, która jest dostepna zaraz po instalacji) i sprawdź, jak wtedy funkcjonują komentarze. Może to problem ze skórką, której aktualnie używasz.
A jesli to nie to, to spróbuj sobie przypomnieć kiedy dokładnie zaczęły się problemy. Zmienałeś jakieś funkcje? Modyfikowałeś pliki? Zmiany na serwerze? Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
24.6.2008 - 07:24
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 4 270 |
Mój problem polega na tym że zalogowany użytkownik nie jest rozpoznawany i nadal musi wpisać nick, mail i treść komentarza.
Sprawdź jeszcze jedną rzecz. Zmień skórkę na standardową (tą, która jest dostepna zaraz po instalacji) i sprawdź, jak wtedy funkcjonują komentarze. Może to problem ze skórką, której aktualnie używasz. A jesli to nie to, to spróbuj sobie przypomnieć kiedy dokładnie zaczęły się problemy. Zmienałeś jakieś funkcje? Modyfikowałeś pliki? Zmiany na serwerze? Kasia W moim przypadku to pomogło. Znaczy jak ustawie standardowy theme to komentarze są OK. Ale co zrobić żeby komentarze od zarejestrowanych użytkowników były dostępne na skórce wybranej przeze mnie a nie tylko na defaultowej? Mój theme "FreshBlue Idea 1.5 by Nd83" Ten post edytował kodex 24.6.2008 - 07:36 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6 09 08 - 19:04 |