WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Prawdziwy blog (nie żaden presell)
etkfashion
post 22.1.2008 - 11:40
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 612

Chciałem skorzystać z wyszukiwarki ale tak naprawdę nie wiem jak sformułować pytanie aby otrzymać właściwe odpowiedzi.

Naczytalem się sporo na temat Wordpressa, ale generalnie większość postów dotyczy SEO mnie natomiast interesuje wyłącznie wątek uruhcomienia prawdziwego BLOGa.

Czy mogłby mi ktoś podpowiedzieć w jaki sposób można by przystosować WOrdpressa do tego celu

CHodzi mi o to że w standardowej instalacji nie znalazlem nigdzie opcji ktora np. pozwalalaby na to aby taki uzytkownik po zalogowaniu do swojego bloga mogl z defautlu miec listing tylko i wylacznie swoich postow (nie mowie o panelu admina) tj jest to realizowane w wiekszosci normalnych (nie SEO) blogów ?

Kombinuje na rozne strony ze znacznikeim /%author%/ ale cos nie bardzo mi wychodzi, czy sa wogoel jakies template-y dedykowane tylko do BLOGów (nie preselli) tak aby potrzebne opcje byly w nich od razu zaimplementowane ?

PRzecietny blogger moze byc srednio zainteresowany wyszukiwaniem swoich postow wsrod tysiecy innych, chcialbym ustawic to tak aby mial view na swoje wlasne (nie mowie o panelu admina bo tam mozna ograniczyc view)

CHcialbym aby taki uzytkownik mial np. w sekcji blogroll link pt "Mój blog" po kliknieciu ktorego pierwsza strona bloga ktora domyslnie wyswietla wszystko wyswietlala tylko posty tego uzytkownika jeden pod drugim.

Idealnie byloby aby uzytkownik taki mial rowniez sekcje archiwum dedykowana tylko dla siebie tak aby wchodzac pod konkretny dzien danego miesiaca widzial tylko swoje wpisy, niestety z defaultu widzi wszystko, to bez sensu.

Prosze o pomoc życzliwych (:
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 22.1.2008 - 20:44
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Czy chodzi Ci o cos takiego -> http://www.wordpress.org.pl/index.php?show...p;hl=author.php ? (przejrzyj wątek do końca wink.gif )

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19 11 08 - 15:29
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów