Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
19.1.2008 - 18:13
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 3 555 |
Usunięcie .htaccessa skutkuje tym, że po prostu zamiast błędu 404 w przypadku kliknięcia w jakikolwiek odnośnik/post, dostaję informację o braku pliku na serwerze "The requested URL /tu jakiś url/ was not found on this server". Panel oczywiście nie działa nadal (internal server error).
Zerknąłem do rewrite.php i złapałem się za głowę. Dłubanie w tym pliku zdecydowanie przerasta moje możliwości i moją znajomość php, która jest w zasadzie żadna. Odpowiedzi od administratora serwera niestety wciąż nie otrzymałem. Iście patowa sytuacja... Dzięki, że nadal próbujecie mi pomóc Ten post edytował elmaestro 19.1.2008 - 18:14 |
|
|
|
19.1.2008 - 20:39
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 62 Nr: 3 457 |
Ja proponuję jeszcze jeden sposób, ale to już chyba ostateczność. Zrób kopie bazy danych, usuń potem wszystkie wpisy w bazie, usuń pliki z FTP (tak dla pewności), pobierz od nowa swoją wersję Wordpressa i zainstaluj. Wejdź do panelu administracyjnego i poustawiał permalinki i jakieś inne opcje według uznania. Później wejdź do phpmyadmin i przywróć tabele bazy danych, usuwając nowo utworzone i zamieniając te z kopii. Przyczyna błędu, który się u Ciebie pojawia najprawdobniej tkwi w wp_options. Tak więc wp_options nie zamieniaj i zostaw takie jakie będzie w bazie po instalacji.
Jeśli ktoś ma inną sugestię co do lokalizacji problemu, to niech napisze. -------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
19.1.2008 - 21:19
|
|
|
Zrobię z pewnością jak radzisz, chociaż póki zaczekam na odpowiedź ze strony administratorów serwera. Być może ten internal server error jest spowodowany jakimś błędem/zmianami po ich stronie, a wygląda na to, że jeśli będę miał dostęp do panelu, to uda się wszystko naprawić bezboleśnie...
|
|
|
|
20.1.2008 - 11:14
|
|
|
No, sukces...
Po otrzymaniu odpowiedzi od administracji, udało mi się podnieść bloga. Okazało się, że powodem braku dostępu do panelu, były zbyt wysokie prawa nadane katalogowi wp-admin, które serwer uznał za niebezpieczne i blokował dostęp (musiałem zrobić to przez przypadek, grzebiąc przy innych plikach, chociaż niespecjalnie sobie przypominam kiedy to nastąpiło). Po dostaniu się do panelu ustawiłem domyślne permalinki, a potem z powrotem takie, jakie miałem wcześniej - wszystko gra i buczy. Teraz tylko muszę poczekać na GoogleBota, bo paskudnie wyglądają te moje zaindexowane strony z contentem "nothing found for ...". Dzięki serdeczne za pomoc przez te kilka dni! |
|
|
|
20.1.2008 - 12:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 62 Nr: 3 457 |
Również się cieszę, że wszystko wróciło do normy, bo problem był dość poważny i chociaż o tyle dobrze, że nie jest on spowodowany błędem wordpressa, tylko zaistniałą sytuacją, którą można sprawnie rozwiązać. Pozdrawiam.
-------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:43 |