WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Import wpisów z kanału RSS, Blog na my.opera.com
jacekf
post 06.1.2008 - 17:35
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 705

Witam,

Do tej pory miałem blog na http://my.opera.com, ale serwery zaliczają coraz częstsze pady i postanowiłem przejść "na swoje". W najbliższym czasie wykupię jakiś serwerek i zainstaluję tam wordpress.

Obecnie przygotowuję się do migracji. Lokalnie mam zaistalowany wordpress 2.3.2 i dopieszczam go żeby potem nie było kłopotów. Niestety serwer na my.opera.com nie umożliwia eksportu postów. Pozostaje tylko kanał RSS.

Czytałem na ten temat i robie to tak:

W panelu administracyjnym przechodzę do Manage - Import wybieram RSS i pojawia się strona, na której mogę wybrać plik z dysku, ale je nie wiem jaki plik.

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak zaimportować posty do wrodpress'a za pomocą RSS?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Piter
post 12.1.2008 - 21:48
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 457

Ten serwis http://my.opera.com oferuje hosting na bloga na podobnej zasadzie jak wordpress.com?

Jeśli chodzi o import to wszelkie importy są w panelu administracyjnym w zakładce "administracja" - Import. Tam jest też opcja "Import wpisów z kanału RSS".

--------------------
A osioł(ek) również daje radę!

+Quote Post
Kasia79
post 12.1.2008 - 22:36
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

@ Piter
W jakiej zakładce szukac opcji Import to jacekf juz wie dry.gif ; napisał w swoim poście

@ jacekf
Jesli chodzi o import to idziesz właściwą 'drogą'. biggrin.gif
Jednak by móc posty zaimportować, najpierw musisz zachować RSS feeds z blogu na my.opera.com jako plik na swoim komputerze. I ten właśnie zachowany plik importujesz do WP.

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
Piter
post 13.1.2008 - 10:09
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 457

Pomyliłem się w pośpiechu. wink.gif Dokładnie, najpierw należy zachować to jako plik na dysku.

--------------------
A osioł(ek) również daje radę!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19 11 08 - 15:00
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów