Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
06.1.2008 - 17:35
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 705 |
Witam,
Do tej pory miałem blog na http://my.opera.com, ale serwery zaliczają coraz częstsze pady i postanowiłem przejść "na swoje". W najbliższym czasie wykupię jakiś serwerek i zainstaluję tam wordpress. Obecnie przygotowuję się do migracji. Lokalnie mam zaistalowany wordpress 2.3.2 i dopieszczam go żeby potem nie było kłopotów. Niestety serwer na my.opera.com nie umożliwia eksportu postów. Pozostaje tylko kanał RSS. Czytałem na ten temat i robie to tak: W panelu administracyjnym przechodzę do Manage - Import wybieram RSS i pojawia się strona, na której mogę wybrać plik z dysku, ale je nie wiem jaki plik. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak zaimportować posty do wrodpress'a za pomocą RSS? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
12.1.2008 - 21:48
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 62 Nr: 3 457 |
Ten serwis http://my.opera.com oferuje hosting na bloga na podobnej zasadzie jak wordpress.com?
Jeśli chodzi o import to wszelkie importy są w panelu administracyjnym w zakładce "administracja" - Import. Tam jest też opcja "Import wpisów z kanału RSS". -------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
12.1.2008 - 22:36
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
@ Piter
W jakiej zakładce szukac opcji Import to jacekf juz wie @ jacekf Jesli chodzi o import to idziesz właściwą 'drogą'. Jednak by móc posty zaimportować, najpierw musisz zachować RSS feeds z blogu na my.opera.com jako plik na swoim komputerze. I ten właśnie zachowany plik importujesz do WP. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
13.1.2008 - 10:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 62 Nr: 3 457 |
Pomyliłem się w pośpiechu.
-------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:00 |