WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> WPMU - nadaje się na konkretny hosting blogów?
Pawluk
post 25.12.2007 - 03:38
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 472

Witam wszystkich serdecznie :-)

Postanowiłem poprosić Was o opinię.. Od niedawna jestem właścicielem domeny www.iblog.pl (obecnie domena przekierowuje dalej na serwisik starego własciciela). Chciałbym stworzyć pod nią profesionalny (w miarę możliwości) serwis oferujący darmowe blogi. Czy myślicie że WPMU się do tego nadaje? Niestety mało wiem o wordpressie, a jeszcze mniej o wersji MU stąd te pytanie. Byłbym bardzo wdzięczny za skomentowanie możliwości owego systemu.. Czy jest dostępne całkowite spolszczenie? Czy jest jakiś plugin dający możliwość wyświetlania reklam w górnej części blogów użytkoników (billboward - adsense)? Czy do WPMU można dodawać wszelkie skórki tworzone pod WP czy sa jakieś specjalne, które działają tylko pod WPMU? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi na te pytania, oraz ogólne sprecyzowanie własnych poglądów na temat "nadawalności" się WPMU pod dobry system darmowych blogów.

Jeżeli Wasze opinie będą nieprzychylne i okaże się że WPMU się na taki serwis nie nadaje to byłbym wdzięczny za jakieś linki do innych systemów multiblogowych (darmowych; w polskiej wersji językowej) - z góry przepraszam administrację za prośbę recenzowana innych dostępnych systemów - wkońcu to support WP.

Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy :-)
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 26.12.2007 - 10:11
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Moim skromnym zdaniem w tej chwili WPMU to najlepszy system darmowych blogów.
- stosunkowo prosty w obsłudze (nie trzeba byc programistą)
- właściwie nieograniczone możliwości modyfikacji/dostosowania do własnych potrzeb (również w zakresie reklam); WPMU ma te same możliwości co WP
- nie ma ograniczeń co do ilości użytkowników i blogów (hmm.. ewent. możliwości Twojego serwera)
- odnośnie wymagań systemowych i instalacji polecam lekturę readme (np. tutaj)
- spolszczenie jest dostępne (link gdzieś tu na forum)
- teoretycznie może się zdażyć skórka nie działająca pod WPMU, ale jeszcze na taką nie trafiłam

Kasia xmas.gif

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
west28
post 28.12.2007 - 09:34
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

CYTAT
stosunkowo prosty w obsłudze (nie trzeba byc programistą)

I tutaj dodoam swoje 3 grosze. Należy znać składnię php, podstawy pracy z bazami danych i tworzenia styli css. W przeciwnym wypadku wychodzą darmowe systemy, na których nikt nie zakłada blogów. Faktem jednak jest, że to chyba jeden z najprostszych systemów multiblogowych. Np. po drupalu jeszcze mam czkawkę jezyk3.gif

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19 11 08 - 15:35
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów