Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
06.12.2007 - 20:33
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Na Polskimbloggerze.pl obiło mi się o oczy, że taki temat już był tutaj omawiany, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. No cóż, raz Riffowi śmierć od ręki moderatora.
Takie oto filozoficzne pytanie: używając wordpress 2.3 co lepiej wybrać - tagi czy kategorie? Działa tak samo, zawiera to samo, a tylko niepotrzebnie zawala mi sidebara -------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
08.12.2007 - 12:10
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Może wpis kategorie czy tagi?
-------------------- |
|
|
|
10.12.2007 - 16:15
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Ja sam też stanąłem przed tym wyborem jakiś czas temu (jeszcze na 2.2). Wybrałem tagi ale kierowałem się innymi zaletami bo wtedy troszkę inne standardy były. Teraz wybrałbym tagi bo:
1. Są na czasie. 2. Bez zbędnych wtyczek można zrobić z nich chmurę. 3. Są łatwe w obsłudze. 4. Lepiej opisują treść wpisu. -------------------- |
|
|
|
11.12.2007 - 11:29
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 45 Nr: 2 143 |
Heh a czemu nie to i to?
Zależy co chcesz zrobić? Niestety architektura informacji zalezy wyłącznie o ciebie i niewiele można tu pomóc. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19 11 08 - 15:48 |