WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> WP i WP-Forum lub RS Discuss
Polan
post 08.11.2007 - 17:24
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 247

Witam
Na wstępie zaznaczę, że Jestem świeży w temacie i jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość wink.gif

Zafundowałem sobie bloga WP i naszła mnie chęć na dodanie wkomponowanego forum - mecze sie z tym któryś dzień z rzędu.
A mianowicie nie rozumiem dlaczego po zainstalowaniu obu tych wtyczek oraz włączeniu nie mogę wyświetlić ich w żaden sposób.
Prawdopodobnie problem leży w niewiedzy, więc prosze o przybliżenie mi o co biega.
Tworze jak wszędzie piszą nowa stronę i w zakładce kod dodaje np "<!–WPFORUM–>"
i forum się nie wyświetla.

Pomożecie ?

Pozdrawiam Polan
Go to the top of the page

+Quote Post
b4it
post 08.11.2007 - 20:12
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 60

Lepiej zainstaluj sobie bbPress. Nie dość, że wygląda lepiej to jest od autorów WP i moim zdaniem bardziej kompatybilny z WP.

--------------------
b4it's log

4Avatars v0.2
Nie jestem darmowym, prywatnym pomocnikiem!

+Quote Post
marcinb
post 24.2.2008 - 17:12
Post #3

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 3 118

CYTAT(b4it @ 08.11.2007 - 20:12) *
Lepiej zainstaluj sobie bbPress. Nie dość, że wygląda lepiej to jest od autorów WP i moim zdaniem bardziej kompatybilny z WP.

A jak forum bbpress wkomponować w wordpressowego bloga?

+Quote Post
west28
post 25.2.2008 - 07:39
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

jak na razie wp-forum ma problem związany z bezpieczeństwem więc należy poczekać na update acc.gif
Co do bb możesz korzystać z funkcji word press po zainkludowaniu w headerze. Także nie ma najmniejszego problemu z integracją.

--------------------

+Quote Post
amallord
post 18.5.2008 - 18:42
Post #5

aktywność:
*

Nr: 4 118

CYTAT(west28 @ 25.2.2008 - 08:39) *
jak na razie wp-forum ma problem związany z bezpieczeństwem więc należy poczekać na update acc.gif
Co do bb możesz korzystać z funkcji word press po zainkludowaniu w headerze. Także nie ma najmniejszego problemu z integracją.

no nie wiem, mi po zainstalowaniu bbpress posypał się cały wordpress strony głównej począwszy od zmiany hasła admina po poprzestawianie tabel. bbpress chodził ale i tak był po angielsku poza tym trzeba go instalować osobno a wp-forum można włączyć jako plugin i ma ładniejsze skiny. Jaki to jest problem z bezpieczeństwem?

wyczytałem gdzieś na amerykańskich stronach że autor wp-forum zapadł sie pod ziemie i niema z nim kontaktu i trzeba manualnie poprawiać wtyczke jak coś.

Mam ten sam problem z włączeniem wp-forum wpisuję frazę <!-wpforum-> ale po otwarciu strony jest ona pusta....stworzyłem cozywiście działy forum ale nic sie nie pojawia. Próbowałem uruchomić forum z pliku wp-forum.php to wyskakuje komunikat

KOD
Fatal error: Call to a member function get_var() on a non-object in /wp-content/plugins/wp-forum/forum-functions.php on line 564

a linia 564 to u mnie

KOD
return $wpdb->get_var("SELECT ID FROM $tableposts WHERE post_content LIKE '%<!--WPFORUM-->%'");

na kodzie sie nie znam za dobrze ale według mnie poprostu wynikało by z tego że kod <!--WPFORUM--> niezadział czy nie uruchomił sie czy coś....

na pewno nic wiecej nie trzeba zrobić? tylko włączyć wtyczke, w nowej stronie w zakładce kod wpisać <!--WPFORUM--> potem włączyć strone i powinno działać?

ponawiam prośbę o pomoc

--------------------

+Quote Post
amallord
post 18.5.2008 - 18:46
Post #6

aktywność:
*

Nr: 4 118

Ok rozgryzłem to - pisze zeby inni co mają ten sam problem wiedzieli o co chodzi.

Chodzi o to ze implementacja kodu musi być identyczna jak w tej linii 563 czyli jeśli tam ma być <!--WPFORUM--> to musicie na nowej stronie dać <!--WPFORUM--> a nie np. z "---" (3 myślnikami albo jednym). Do tego zwróćcie uwage czy myślniki są takie same, ja np jeden miałem dłuższy a jeden krótszy nie wiem jakim cudem. Najlepiej przekopiować z tej linii w pliku wp-functions.php i napewno zadziała.

pozdrawiam

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 10 08 - 02:22
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów