Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
25.9.2007 - 19:39
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 3 046 |
Cześć
mam player na swoim 'blogu' ale jest on dosc ograniczony i niema mozliwosci zmiany piosenki ale to i dobrze bo zalezalo mi na prostocie , chciclabym zapytac czy zna ktos moze jakis gotowy skrypt ktory co okreslony czas (dajmy na to co 1 dzien) zmieni nazwe jednego z plikow z okreslonego folderu na song.mp3 ... nie chce by muzyka stala sie monotonna dlatego chce by co jakis czas sie zmieniala ale nie wiem w jaki sposob napisac taki skrypt. Mam 8 piosenek i chce by codziennie inna z nich byla grana w playerku probowalem troche kombinowac z rotatorem bannerów ale jakos mi nie szlo ... chcialem zmodyfikowac kod ale ze nieznam php to raczej kiszka wyszla |
|
|
|
26.9.2007 - 19:22
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 23 Nr: 438 |
Mmm, skrypcik wykonywany codziennie przez crona.
Jest sobie plik: licznik.txt i katalog twoich mp3... (piosenka1.mp3, piosenka2.mp3 etc.) Skrypt powiększa licznik o 1 i wrzuca taką piosenkę do katalogu player/song.mp3. Tak? A jeżeli licznik jest większy niż ilość twoich piosenek to sie zeruje, może tak być? Jak tak to może jutro coś napiszę. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5 09 08 - 23:16 |