Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
25.9.2007 - 10:22
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 836 Nr: 2 641 |
Pierwsze wrażenia z panelu administracyjnego [na razie nowa wersję wrzuciłam tylko na localhost]
1. Tagi: +bez problemu można zaimportować istniejące z UTW czy SimpleTagging -przy pisaniu posta nie wyświetla się lista z istniejącymi tagami; trzeba wszystko wpisywać ręcznie +bez problemu mozna dodac tagi do theme (zarówno index.php, single.php, jak i chmurkę do sidebar.php), nawet jeśli ktoś używa widgets -ograniczone możliwości sposobu wyświetlenia tagów ( nie można użyc np. kolorów) 2. Rozbudowany edytor WYSIWYG; nie używam go, ale zrobiłam wyjątek, by sprawdzić jakie to funkcje dodano; hm... nic nowego; to co teraz jest widoczne tak naprawdę było tam od początku wersji 2.2 tylko, że jako 'easter egg' 3. Zawiadomienie o nowych wersjach wtyczek; super funkcja ponieważ nie wszystkie wtyczki mają ją wbudowaną; zastanawia mnie tylko jedna sprawa - wersja zainstalowanych wtyczek jest porównywana z tą istniejącą w bazie danych wordpress.org; jeśli ludzie z wordpress.org sami ją tworzą, to wszystko OK; jeśli jednak autorzy wtyczek osobiście muszą wprowadzić nową wersję do tej bazy danych, to.. może sie okazać, że nie zawsze będziemy mieli najświeższe informacje 4. Nowy status dla postów: pending review ( w trakcie akceptacji ???) - jesli ktoś ma wielu autorów na swoim blogu, którzy codziennie wrzucaja całą masę nowych postów, to udostępnienie im takiej opcji pewnie będzie użyteczne Poniewaz nie jest to security release poczekam z aktualizacją, aż Christine skończy nową wersję UTW, która będzie współpracowała z WP 2.3. Zbyt lubię moje tagi w takiej postaci, jakiej są teraz. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
25.9.2007 - 10:41
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Długo oczekiwana wersja 2.3 ujrzała w końcu światło dzienne. Najważniejsze zmiany to:
PS. Posty zamieszane bo były połączone dwa tematy. -------------------- |
|
|
|
30.9.2007 - 10:07
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 17 Nr: 2 895 |
A dla wszystkich ktorzy jeszcze sie wachaja, niech wybprobuja Upgrade-Preflight aby sprawdzic czy wszystkie wtyczki i skorki beda dzialac po aktualizacji.
Polamania zycie! pixelgirl. |
|
|
|
30.9.2007 - 10:52
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 877 Nr: 309 |
Dodam od siebie, że ZALECANE JEST WYKONANIE KOPII BAZY DANYCH.
-------------------- |
|
|
|
30.9.2007 - 18:39
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 60 |
Ja osobiście z aktualizacją czekam, aż wszystkie moje wtyczki będą kompatybilne z najnowszym WP. Nie podobają mi się te zintegrowane tagi więc wolałbym Simple Tagging, a niestety nie działają jak trzeba.
Nowe funkcje w edytorze się NIE pojawiły! Został jedynie ułatwiony dostęp do tych ukrytych opcji. Oto te ukryte (a w 2.3 już odkryte) opcje: ![]() Sprawdź czy wszystkie twoje wtyczki są kompatybilne z 2.3. Jeśli są to aktualizuj, jeśli nie to nie aktualizuj i czekaj. -------------------- |
|
|
|
01.10.2007 - 00:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
wolałbym Simple Tagging, a niestety nie działają jak trzeba. A wiadomo w czym jest problem, co nie działą? U siebie nie zauważyłem żadnych problemów. -------------------- |
|
|
|
01.10.2007 - 16:10
|
|
U mnie wywalają błąd z bazą. Nie zagłębiałem się w nim bo nie mam czasu i chęci.
-------------------- |
|
|
|
24.10.2007 - 18:25
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 2 251 |
Mi przy upgrade nie stworzyło kilku tabel... przykałdowo jakiejś tabeli terms a później błedy wyskakują
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5 09 08 - 23:09 |