Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
27.4.2007 - 08:37
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 80 Nr: 506 |
Witam
Problem jest taki: wstawiając fotki na strone przez UPLOAD - po jej wstawieniu miałem do wyboru: Wstawia jako: *Thumbnail *Full size *Title Ale teraz nie mam Thumbnail a może jest inny lepszy sposób na szybkie i ladne wstawienie fotek do postów? -------------------- |
|
|
|
27.4.2007 - 13:10
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Ja tam wgrywam ręcznie na serwer
Może wtyczki jakiejś poszukaj. A dlaczego zniknęło to nie mam pomysłu - zmieniałeś coś ostatnio. jakieś pluginy etc. ?? -------------------- |
|
|
|
27.4.2007 - 19:35
|
|
Nic nie zmieniałem. Wrzucanie na serwer jest rozwiazaniem ale malo wygodnym :> bo potem musisz pisać kod do tego wszystkiego itd itp trzeba to jakos bardziej automatycznie robić
A jaki plik i fragment w plikach php odpowiada za te miniaturki? czy w ogole jest jakis mechanizm odpowiedzialny za to na naszych serwerach? -------------------- |
|
|
|
28.4.2007 - 14:03
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
-------------------- |
|
|
|
28.4.2007 - 14:04
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 58 Nr: 954 |
miałem ten sam problem dziś go rozwiązał za mnie brat.
wcześniej wp bylo na innym serwie po przeniesieniu boom nie ma miniaturek (nie można tworzyć) spraw sobie czy na serwerze jest zainstalowane php_gd. stworz plik cos.php a w nim wpisz KOD <?php phpinfo(); ?> szukaj na stronie cos.php gd wszystko po wgraniu GD działa, tylko trzeba od nowa fotki wrzucać na serw. (oczywiste) Ten post edytował oloo 28.4.2007 - 19:32 |
|
|
|
09.5.2007 - 10:35
|
|
Dokladnie o to chodziło php_gd
-------------------- |
|
|
|