WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Closed TopicStart new topic
> Instalacja WP na awardspace.com
Mauritius
post 15.4.2007 - 20:57
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 417

Jak wspomniałem w temacie chcę zainstalować WP na awardspace.com. Jakby się mogło to wydawać, wcale nie jest to takie proste i intuicyjne unsure.gif. Otóż mam pliki od WP. Zrobiłem spolszczenie panelu admina. I w końcu trzeba się zając confingiem. Tutaj pojawia się problem.
Niestety nie wiem co mam wpisać w te konkretne pola:

CYTAT
define('DB_NAME', '??'); // The name of the database Czy tutaj ma być mój nick z awardspace?
define('DB_USER', '??'); // Your MySQL username Czy w tym miejscu ma być również mój nick z tego serwisu?
define('DB_PASSWORD', 'haslo do konta na awardspace'); // ...and password Domyślam się, że to ma być zwykłe hasło do FTP
define('DB_HOST', '??'); // 99% chance you won't need to change this value Tutaj nie mam pojęcia

Przeglądałem forum w celu zaczerpnięcia konkretnych informacji, ale niestety przez to mam większy misz masz w głowie.
Może trzeba jeszcze dodać 2 konto na awardspace i wpisać coś w pole FTP patch ( domyślnie wygląda tak: /home/www)
Go to the top of the page

+Quote Post
l00ser
post 16.4.2007 - 06:19
Post #2

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 116

define('DB_NAME', '??'); //Nazwa bazy
define('DB_USER', '??'); // Nazwa użytkownika bazy
define('DB_PASSWORD', 'haslo do konta na awardspace'); // ...and password Domyślam się, że to ma być zwykłe hasło do FTP---prawdopodobnie wszędzia masz jedno hasło wink.gif
define('DB_HOST', '??'); // 99% chance you won't need to change this value Tutaj nie mam pojęcia---localhost

--------------------
l00ser.webd.pl

+Quote Post
Mauritius
post 16.4.2007 - 12:56
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 417

Wydaje mi się, że się nie zrozumieliśmy.
Nazwa bazy-> czyli czego, serwisu? Byle jaka?
localhost-> czyli awardspace.com - to mam wpisać ?

+Quote Post
nocny
post 16.4.2007 - 13:36
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 633

nazwa bazy, to nazwa Twojej bazy MySQL, a localhost, to adres do miejsca gdzie ją trzymasz.

+Quote Post
Fanatyk
post 16.4.2007 - 21:08
Post #5

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

Jak podaje ichnie FAQ wszystkie te dane ustalasz w swoim panelu konta zakładając bazę.

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 11 08 - 22:49
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów