Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
15.4.2007 - 20:57
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 417 |
Jak wspomniałem w temacie chcę zainstalować WP na awardspace.com. Jakby się mogło to wydawać, wcale nie jest to takie proste i intuicyjne
Niestety nie wiem co mam wpisać w te konkretne pola: CYTAT define('DB_NAME', '??'); // The name of the database Czy tutaj ma być mój nick z awardspace? define('DB_USER', '??'); // Your MySQL username Czy w tym miejscu ma być również mój nick z tego serwisu? define('DB_PASSWORD', 'haslo do konta na awardspace'); // ...and password Domyślam się, że to ma być zwykłe hasło do FTP define('DB_HOST', '??'); // 99% chance you won't need to change this value Tutaj nie mam pojęcia Przeglądałem forum w celu zaczerpnięcia konkretnych informacji, ale niestety przez to mam większy misz masz w głowie. Może trzeba jeszcze dodać 2 konto na awardspace i wpisać coś w pole FTP patch ( domyślnie wygląda tak: /home/www) |
|
|
|
16.4.2007 - 06:19
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 2 116 |
define('DB_NAME', '??'); //Nazwa bazy
define('DB_USER', '??'); // Nazwa użytkownika bazy define('DB_PASSWORD', 'haslo do konta na awardspace'); // ...and password Domyślam się, że to ma być zwykłe hasło do FTP---prawdopodobnie wszędzia masz jedno hasło define('DB_HOST', '??'); // 99% chance you won't need to change this value Tutaj nie mam pojęcia---localhost -------------------- l00ser.webd.pl |
|
|
|
16.4.2007 - 12:56
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 417 |
Wydaje mi się, że się nie zrozumieliśmy.
Nazwa bazy-> czyli czego, serwisu? Byle jaka? localhost-> czyli awardspace.com - to mam wpisać ? |
|
|
|
16.4.2007 - 13:36
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 76 Nr: 633 |
nazwa bazy, to nazwa Twojej bazy MySQL, a localhost, to adres do miejsca gdzie ją trzymasz.
|
|
|
|
16.4.2007 - 21:08
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Jak podaje ichnie FAQ wszystkie te dane ustalasz w swoim panelu konta zakładając bazę.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 11 08 - 22:49 |