WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> 2.0.5 -> 2.1, update
SLEDZ
post 27.1.2007 - 12:05
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 187

Po pierwsze witam, mój pierwszy post na forum.
Mam nadzieje, że za bardzo nie pomyliłem się z działem, ale wydał się odpowiedni dla mojego problemu.

Mianowicie, mój WP jest w wersji 2.0.5 :red:, no i chciałbym go updatować do wersji 2.1 najnowsza z tego co się zorientowałem, ale wstyd się przyznać, jeszcze go nigdy nie updatowałem.
Wiążą się z tym jakieś komplikacje ? Bo przeskok wersji jest dosyć duży. W panelu phpmyadmin'a zrobiłem backup bazy i mam ją na dysku w razie czego.

Moje wtyczki to (w razie gdyby to było do zcegoś przydatne):
Aksimet 1.2.1
Anarchy Media Player 1.6.5
Hello Dolly 1.5
WordPress Database Backup 1.8

Skórka:
Tranquility 1.0 - autor: Roy Tanck

Wystarczy tylko że skopiuje ściągnięte pliki na serwer i dać by zamieniło na nowsze, czy muszę robić jeszcze coś lub całkiem inaczej.

Mam nadzieję, że żadnych wpisów przy tym nie starce, ani nic za wiele się nie podzieje później wink.gif

Bardzo bym prosił o jakieś opisanie co i jak, tak dla małej lamy. Jeśli coś gdzieś pomyliłem, dział lub coś, bardzo przepraszam ale ten wydał sie najodpowiedniejszy dla mnie.

Pozdrawiam ŚLEDŹ

Ten post edytował SLEDZ 27.1.2007 - 14:18

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
aldek
post 27.1.2007 - 22:39
Post #2

aktywność:
*

Nr: 1 230

CYTAT(SLEDZ @ 27.1.2007 - 12:05) *
Skórka:
Tranquility 1.0 - autor: Roy Tanck

Ta skórka (1.1) nie działa nawet w wordpress theme viewerze (na wp.org). Więc...
A całkiem serio, zainstalowałem sobie 2.1 na swoim własnym, testowym serwerze (MAMP) no i loguje się szybciej, panel otwiera się też szybciej, wreszcie można bez żadnego cudowania ustawić inną stronę jako startową.
Ale kilka skórek się wywaliło (np. te mające bardziej skomplikowane odwołania do "blogroll"). Po kilku dniach testów panel administarcyjny po jakiejkolwiek zmianie przestał się wyświetlać, tzn.naciskam "update options", i biel, biel, biel. Choć zmiany się zachowują.
Lepiej poczekaj.

--------------------

+Quote Post
SLEDZ
post 28.1.2007 - 18:13
Post #3

aktywność:
*

Nr: 2 187

CYTAT(aldek @ 27.1.2007 - 22:39) *
Ta skórka (1.1) nie działa nawet w wordpress theme viewerze (na wp.org). Więc...
A całkiem serio, zainstalowałem sobie 2.1 na swoim własnym, testowym serwerze (MAMP) no i loguje się szybciej, panel otwiera się też szybciej, wreszcie można bez żadnego cudowania ustawić inną stronę jako startową.
Ale kilka skórek się wywaliło (np. te mające bardziej skomplikowane odwołania do "blogroll"). Po kilku dniach testów panel administarcyjny po jakiejkolwiek zmianie przestał się wyświetlać, tzn.naciskam "update options", i biel, biel, biel. Choć zmiany się zachowują.
Lepiej poczekaj.

Za późno, "po ptokach" jak to mówią. Mam już 2.1. Wszytko działa wmiarę, jedynie problem bo wtyczka od wrzucania filmów z youtube itp nie działa, tzn nie wyświetla w ogóle jej ikonek tam gdzie powinny. No a normalnym sposobem tzn. przez wstawianie odpowiedniego kodu też nic.
Poza tym chyba wszytko działa.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 11 08 - 21:32
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów