WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Które spolszczenie panelu admina?
MacDada
post 13.10.2006 - 09:33
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 638

Chcę spolszczyć sobie Wordpressa. Skórką polską już mam, a teraz panel admina:
http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/p...s/2.0/messages/

Są tam dwa pliki do pobrania i katalog w którym wygląda na to, że jest to samo.

Co więc powinienem ściągnąć?Te z katalogu głównego czy z podkatalogu? Jaka jest różnica?
Go to the top of the page

+Quote Post
andhy
post 13.10.2006 - 14:44
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 425

Na logikę:

1. WP działa domyślnie w UTF-8 zatem należy przypuszczać, iż pliki nie oznaczone inaczej będą zawierały tłumaczenie z taką właśnie stroną kodową.

2. Jeśli jest jakiś katalog opisany jako ISO-8859-2 należy sądzić, że zawiera lokalizację z taką właśnie stroną kodową.

Jeśli wiesz jakie kodowanie wykorzystujesz we własnym blogu możesz dokonać właściwego wyboru.

Przejdźmy dalej:

Zgodnie z 1000 opisów na tym forum, na forum głównym wordpress.org, oraz na szeregu stron zawierających opisy lokalizacji można by przypuszczać, iż potrzebny jest Ci tak naprawdę plik pl_PL.mo (w znalezieniu tych informacji bardzo pomagają mechanizmy, które znajdziesz pod adresem http://www.google.pl).

Oczywiście to nie wszystko:

1. Musisz wgrać go (wspomniany plik) we właściwe miejsce.

2. Musisz tak poprawić swój plik konfiguracyjny WP, aby skrypty mogły skorzystać z wgranego pliku.

Oczywiście:

W trakcie przechodzenia tego długiego i żmudnego procesu natrafisz na poważne i/lub niepoważne problemy. Wtedy zanim zadasz na forum pytanie w stylu 'dlaczego mi nie działa' skorzystaj z mechanizmów wyszukiwania. Na 99% odpowiedź na Twoje pytanie związane z lokalizacją WP została już tutaj zadana, a odpowiedź na nie została już udzielona.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

mój blog: another brick in the wall
nowa, fantastyczna gra: Lady Ariste

+Quote Post
MacDada
post 13.10.2006 - 17:00
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 638

Oczywiście:

poradziłem sobie z plikami z katalogu głównego i wszystko działa. Od tego czasu interesowało mnie czysto teoretycznie, czy wgranie plików z ISO nie jest odopowiedniejsze... smile.gif

Dzięki za odpowiedź - oczywiście staram się szukać odpowiedzi na to, co mnie interesuje, ale czasem w wyszukiwarce (forum/google) pojawia się mnóstwo wyników (dziesiątki/tysiące wink.gif).

Pozdr.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9 01 09 - 00:15
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów