WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Własny wordpress czy "serwisowy"?
SzymonStańczyk
post 22.9.2006 - 20:12
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 367

Szanowni Państwo
Piszę do Was z prośbą o pomoc w podjęciu decyzji. Od kilku tygodni jestem zafascynowany WordPressem. Sam chciałbym posiadać takowe cudo. Mam jednak pewien dylemat.
Nie wiem czy posiadać je w serwisie który umożliwia darmowy hosting blogów – wordpress.com i blogsome już sprawdziłem. Niestety jak to często bywa w obu przypadkach są pewne ograniczenia. Opcja druga to wordpress na „własnym” serwerze. Kłopot jest jednak z tym że szkoda mi wydawać pieniędzy na hosting na rzecz małego bloga , a po drugie wiem że gdy się dobrze poszuka , można znaleźć darmowe oferty hostingu , za który w Polsce trzeba płacić ( żywotność jednak takich gratisów jest krótka)
Na którą opcję się więc zdecydować?
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanatyk
post 23.9.2006 - 09:28
Post #2

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

Czy 14zł / 6 miesięcy (25zł / rok) to drogo?

(5 piw w ciągu roku można sobie odmówić wink.gif )

--------------------

+Quote Post
SzymonStańczyk
post 26.9.2006 - 11:25
Post #3

aktywność:
*

Nr: 367

Tak można odmówić , tym bardziej że piwa nie cierpie. Ale ja nie chce taniego hostingu boo juz miałem z takowym kiedyś do czynienia i nie był warty tych pieniędzy.

P.S Czy Fanatyk to ten sam Fanatyk z forum gcity? Wiesz coś może dlaczego forum nie działa?

+Quote Post
marlonk
post 27.9.2006 - 19:28
Post #4

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 380

ja wlasnie kupilem domene dla swojego malego - jak to nazwales - bloga. Serwer w prawdzie juz mialem ale tez byl kupowany miedzy innymi z mysla o blogu. Dobrze sie rozejrzysz i znajdziesz dobry profesjonalny niedrogi serwer. Oplaca sie smile.gif

--------------------

+Quote Post
Chavez
post 01.10.2006 - 16:05
Post #5

aktywność:
*

Nr: 1 289

Zdecydowanie wlasny serwer. Mozesz modyfikowac i robic co chcesz. Co prawda odpada wtedy support spolecznosci (nie ukrywajmy, bedac w duzy mserwisie blogowym czesto ludzie przegladaja inne blogi). Ale jak to sie mowi - cos za cos. Ja wybralem wolnosc.

Serwery drogie? Czy ja wiem. [del] I jedna i druga firma dzialaja juz dlugo i moge je polecic.

Ten post edytował Fanatyk 01.10.2006 - 21:37

--------------------
Chavez Homesite
Umieramy, kiedy przestajemy marzyć...

+Quote Post
dzirba
post 09.10.2006 - 19:16
Post #6

aktywność:
*

Nr: 1 240

zdecydowanie własny serwer - jest to rozwiązanie szybsze i znacznie skuteczniejsze;

--------------------

+Quote Post
andhy
post 10.10.2006 - 13:20
Post #7

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 425

CYTAT(SzymonStańczyk @ 22.9.2006 - 20:12)
Szanowni Państwo
Piszę do Was z prośbą o pomoc w podjęciu decyzji. Od kilku tygodni jestem zafascynowany WordPressem. Sam chciałbym posiadać takowe cudo. Mam jednak pewien dylemat.
Nie wiem czy posiadać je w serwisie który umożliwia darmowy hosting blogów – wordpress.com i blogsome już sprawdziłem. Niestety jak to często bywa w obu przypadkach są pewne ograniczenia. Opcja druga to wordpress na „własnym” serwerze. Kłopot jest jednak z tym że szkoda mi wydawać pieniędzy na hosting na rzecz małego bloga , a po drugie wiem że gdy się dobrze poszuka , można znaleźć darmowe oferty hostingu , za który w Polsce trzeba płacić ( żywotność jednak takich gratisów jest krótka)
Na którą opcję się więc zdecydować?
*

Jeśli uważasz, że najlepszym programem do tworzenia stron WWW jest MSWord lub FrontPage, a skróty takie jak PHP/CSS nie znaczą dla Ciebie więcej niż inne krótkie trzyliterowe oznaczenia np. WSI/CIA to zdecyduj się na WP, który udostępniany jest przez jakiś serwis. Jeśli natomiast wiesz co to jest PHP/CSS i masz jako taką wiedzę na temat funkcjonowania serwerów WWW oraz bazodanowych, oraz masz ochotę spędzić trochę czasu na dochodzeniu do tego jak to wszystko działa w szczegółach polecam wersję na własnym, najlepiej płatnym, hostingu.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

mój blog: another brick in the wall
nowa, fantastyczna gra: Lady Ariste

+Quote Post
Fanatyk
post 10.10.2006 - 14:33
Post #8

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

Dla osób nie zdecydowanych, któe dopiero zaczynają swoją przygodę z wordpressem i nie mają jeszcze wykupionego konta hostingowego polecałbym kilku miesięczny okres testowy na wordpress.com.

Zawsze można się przenieść na własny host jeśli uznamy, że wp.com nam nie wystarcza a mamy zacięcie żeby bawić się w to dalej.

--------------------

+Quote Post
belmotybe
post 12.10.2006 - 18:04
Post #9

aktywność:
*

Nr: 410

moim zdaniem zdecydowanie warto... wykupic sobie fajna domene + hosting - mozna przy okazji stworzyc sobie ladna wizytowke, miec maila w swojej domenie, etc...

ja mam na nazwisko Żyła:) i wiele ludków robi TAAAKIEEE oczy gdy podaje im mojego maila: przemyslaw(at)zyla(dot)pl smile.gif

--------------------
http://zyla.pl - domowo .|. http://piwne.pl - pijacko :)

+Quote Post
brt12
post 01.11.2006 - 01:17
Post #10

aktywność:
**

Nr: 1 450

Ja myślę, że dla podstawowego blogowicza nie ma sensu starać się o hosting. Jeśli jednak chciałoby się czegoś więcej od swojej strony, wówczas najlepiej wykupić parę MB na jakimś serwerku. W tym temacie streściłem oferty sporej ilości firm, warto spojrzeć przed podjęciem decyzji wink.gif

Pozdrawiam,
brt12 smile.gif

--------------------
www.brt12.eu
Wujek Dobra Rada
www.wordpress-polska.org
Polska Dystrybucja WordPress

+Quote Post
marlonk
post 01.11.2006 - 13:47
Post #11

aktywność:
**

Nr: 380

serwer wraz z domena to wydatek do 100zl/rok. Nie jest to wielki wydatek a daje wiele mozliwosci

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9 01 09 - 01:03
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów