Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.9.2006 - 19:22
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 1 183 |
No dobra,
Zacznijmy od tego, że jestem kobietą i tworze swoją pierwszą strone więc mam problemy ze wszystkim. Na razie udało mi się uruchomić Wordpress, działa i panel jest już po polsku. Ale ... Strona www jest po angielsku i nie mam pojecia jak ja zmienić. Nie wiem też jak zmienić nazwy archives itp. Dzięki za pomoc |
|
|
|
20.9.2006 - 19:35
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Na początek przeczytaj podpięty temat: http://www.wordpress.org.pl/index.php?show...=findpost&p=948
-------------------- |
|
|
|
21.9.2006 - 12:38
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 1 183 |
OK, to mam juz zrobione i panel administracyjny dział po polsku bez problemowo.
Chodzi mi o o co zrobić aby menu na stronie www było po polsku. Czyli jak przetłumaczyć ręcznie pliki skórki? pozdrawiam |
|
|
|
21.9.2006 - 13:08
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Otworzyć
Wyedytować zapisać zmiany [koniec] Wymagania: podstawy(!) php+html -------------------- |
|
|
|
14.11.2006 - 11:13
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 1 638 |
CYTAT(Fanatyk @ 21.9.2006 - 13:08) A może jakieś podpowiedzi...? Wyedytować w notatniku, który nawet rozpoznaje język i koloruje tekścik to nie problem, ale zgłębiać php, htmla... może chociaż podstawy co zrobić żeby po podmianie nazwy wszystko się nie wysypało... na co uważać, czego nie robić itp. niech eksperci coś rzekna przecież nie trzeba się we wszystko wgryzać żeby zmienić pare literek |
|
|
|
15.11.2006 - 00:19
|
|
|
CYTAT Wyedytować w notatniku, który nawet rozpoznaje język i koloruje tekścik to nie problem Zainstalować kolorujący edytor.Dobre narzędzia to połowa sukcesu. Jakich konkretnie podpowiedzi oczekujesz? Każdy styl ma inaczej skonstruowany kod... -------------------- |
|
|
|
16.11.2006 - 15:56
|
|
|
CYTAT(Fanatyk @ 15.11.2006 - 00:19) CYTAT Wyedytować w notatniku, który nawet rozpoznaje język i koloruje tekścik to nie problem Zainstalować kolorujący edytor.Dobre narzędzia to połowa sukcesu. Jakich konkretnie podpowiedzi oczekujesz? Każdy styl ma inaczej skonstruowany kod... Chodzi mi jakimi regułami się kierować, żeby zmienić np. post na listy itp. czy wystarczy, że klikne zmienić wpliku nagłówka gdzie wystepuje np. feed wszystkie feed na kanały rss ? Jak znalazłem miejsce np. ze wspomnanym feed i zmieniłem je to cały temat się wysypał.... Chodzi o temat mistylook http://wpthemes.info/misty-look/version-2/ Poza tym zna ktoś moze wtyczke która umożliwiłaby mi dodatnie opcji zmiana języka tak, żebym mógł tworzyć strone w dwóch językach lub i więcej...? |
|
|
|
16.11.2006 - 20:47
|
|
|
Bo słowo 'feed' jest użyte nie tylko jako wyraz wyświetlany ale jako część adresów również.
Niestety aby tłumaczyć tematy potrzebne są podstawy HTML'a co najmniej. Podaj adres oryginalnego tematu a ja go przetłumaczę w wolnej chwili. -------------------- |
|
|
|
16.11.2006 - 23:58
|
|
|
CYTAT(Fanatyk @ 16.11.2006 - 20:47) Bo słowo 'feed' jest użyte nie tylko jako wyraz wyświetlany ale jako część adresów również. Niestety aby tłumaczyć tematy potrzebne są podstawy HTML'a co najmniej. Podaj adres oryginalnego tematu a ja go przetłumaczę w wolnej chwili. serio ?? http://wpthemes.info/wp-content/uploads/20...1/mistylook.zip Tak więc czekam na tłumaczonko Co do wtyczki to jednak nikt nic nie wie...? Chodzi o jakąś sprwdzoną. |
|
|
|
17.11.2006 - 15:12
|
|
|
Praktycznie przetłumaczone. Wieczorem skończę i udostępnię.
W-ła-la http://polskiblogger.pl/wordpress-themes/#misty Ten post edytował Fanatyk 17.11.2006 - 20:35 -------------------- |
|
|
|
20.11.2006 - 14:39
|
|
|
CYTAT(Fanatyk @ 17.11.2006 - 15:12) Praktycznie przetłumaczone. Wieczorem skończę i udostępnię. W-ła-la http://polskiblogger.pl/wordpress-themes/#misty dzięi dzięki dzięki |
|
|
|
08.1.2007 - 12:46
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 112 |
Witam! Jestem nowy w WordPressie i potrzebuję pomocy. Wierzę, że znajdę ją wśród specjalistów.
Szlag mnie centralnie trafia, bo już nie wiem co mam edytować, by spolszczyć stronę. Panel admina mi po polsku niepotrzebny, chciałbym tylko żeby moi odwiedzający mieli "ewrytink in polisz". Używam skóry K2 (podgląd), a to adres mojego bloga w wersja 0.01 alfa (hehe): lu200601.xpx.pl/wordpress. Jak widać na stronie głównej, z polskich wyrazów przetłumaczonych jest tylko wyraz "opublikowane". I tu moje pytanka: jak przerobić daty na polski? Przekopałem wszystkie pliki, lecz niestety moja znajomość PHP kwiczy i przebiera racicami, toteż nie chciałbym czegoś rozwalić. Proszę o pomoc gdzie mam szukać pozostałych wyrazów nieprzetłumaczonych! Dzięki i pozdrawiam. -------------------- |
|
|
|
08.1.2007 - 13:42
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 1 958 |
Żeby się nie męczyć możesz wziąć inna skórę w pełni przetłumaczoną np. stąd http://polskiblogger.pl/wordpress-themes/
Co do dat jest wtyczka która spolszcza daty. PEACE |
|
|
|
08.1.2007 - 14:47
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 112 |
Z tymi skórami to ok, ale no właśnie chcę mieć polską stronę pod skórką taką jaką ja chcę, a nie jaka jest dostępna.
Co do tej wtyczki to może ktoś mi jej nazwę podesłać na priv co by tego wątku nie zaśmiecać? Dzięki. -------------------- |
|
|
|
08.1.2007 - 19:09
|
|
|
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 23:56 |