WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> class current_page_item
kejsi
post 13.11.2007 - 13:40
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 286

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc z pewną taką nieśmiałością...
Ale do rzeczy: na stronie www.zjk.centrix.pl jest sobie menu. W części zatytułowanej "Urządzenia do wykonywania kar" jest ono rozwijane (użyłem do tego widgeta "FlexiPages"). W podmenu przechodzą pozycje "Szubienica" i "Pręgierz" I teraz problem mam jak zrobić, żeby wyróżnić aktywną stronę w menu. Konkretniej to jak wyróżnić tylko ją, bo przy wybraniu strony "rodzica" strony "dzieci" też się wyróżniają. Żeby było ciekawiej, to jak wybiorę stronę potomną, to zostaje wyróżniona tylko ona. Chodzi o wyróżnienie za pomocą koloru tekstu (czyli czarny dla aktywnej strony, pozostałe szare), bo jest jeszcze punktor przy elemencie li, ale tu dziwnym trafem wyświetla się tak jak powinien (oprócz IE, gdzie go wogóle nie ma). Próbowałem przerobić temat ze strony tej, ale w ogóle nie wiem o co chodzi. Jeśli istnieje rozwiązanie, to w miarę możliwości proszę łopatologicznie.
Dziękuję.

Dobra... przecież wystarczy odpowiednio ostylować elementy "dzieci" i voila. Tematu nie ma!

Ten post edytował kejsi 13.11.2007 - 22:57
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9 01 09 - 00:41
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów