( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
26.10.2009 - 16:19
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 7 215 |
Jak wyświetlić chmurę tagów na pojedynczej stronie np. o nazwie Chmura tagów?
|
|
|
|
26.10.2009 - 18:58
|
|
![]() Wu-Pe-Chi Master ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 1 063 Nr: 3 158 |
Zrobić szablon strony i wrzucić do niego tę funkcję: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_tag_cloud
-------------------- |
|
|
|
27.10.2009 - 08:44
|
|
|
Wklejenie funkcji powoduje wyświetlanie chmury tagów na każdej stronie. Chciałbym aby tagi wyświetlały się tylko na jednej wybranej stronie o nazwie Chmura tagów ?
|
|
|
|
27.10.2009 - 11:30
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 892 Nr: 3 286 |
Wklejenie funkcji powoduje wyświetlanie chmury tagów na każdej stronie... To nie wklejaj tej funkcji do pliku page.php, tylko skopiuj jego zawartość i wklej do tego skopiowanego i zapisanego pod inną nazwą. Z tego pliku stwórz szablon, który potem przypiszesz do strony o nazwie Chmura tagów |
|
|
|
27.10.2009 - 12:53
|
|
|
Stworzyłem plik chmuratagow.php (skopiowałem zawartość page.php). Dodałem na samej górze w pliku chmuratagow.php kod:
KOD <?php /* Template Name: chmura */ ?> WP nie widzi pliku? |
|
|
|
27.10.2009 - 13:33
|
|
|
Stworzyłem plik chmuratagow.php (skopiowałem zawartość page.php). Dodałem na samej górze w pliku chmuratagow.php kod: KOD <?php /* Template Name: chmura */ ?> WP nie widzi pliku? No i teraz wysyłasz plik na serwer do foldera z Twoim tematem graficznym, a podczas tworzenia strony "Chmura tagów' wybierasz ten szablon z listy rozwijalnej "Szablony", żeby ta strona korzystała z szablonu o nazwie "chmura". Ten post edytował kejsi 27.10.2009 - 13:33 |
|
|
|
27.10.2009 - 13:50
|
|
|
Mam plik chmuratagow.php w odpowiednim folderze. Podczas tworzenia Chmura tagów nie widzę szablonu o nazwie "chmura"?
|
|
|
|
27.10.2009 - 14:34
|
|
|
A tworzysz stronę statyczną, czy wpis? Bo generalnie to szablony stosuje się dla stron. I z boku edytora masz belkę Atrybuty, a pod nią min. listę rozwijalną Szablony, z której wybierasz szablon, w który ma być ubrana ta konkretna strona.
|
|
|
|
27.10.2009 - 15:50
|
|
|
W tym miejscu chciałbym podziękować kejsi za Twoją dobrą wolę w pomocy. A teraz wrócę do tematu. Tak oczywiście tworzę stronę statyczną. Robię to wszystko o czym piszesz, a może trzeba jeszcze napisać jakiś kod w functions.php, żeby aktywować tą listę?
|
|
|
|
27.10.2009 - 16:56
|
|
|
I nie masz tego szablonu na liście rozwijalnej, czy nie masz wogóle belki Atrybuty z listami (min. szablony) w środku? Bo jeśli to drugie, to może jest ona po prostu wyłączona? Wtedy kliknij w opcje wyświetlania i zaznacz pole przy Słowie Atrybuty i wtedy się powinna pojawić. Jeśli to jednak coś innego, to nie wiem co może być, oprócz tego że jakaś zwalona instalacja ci się przydarzyła, może nie wszystkie pliki trafiły na serwer, albo nie mam pojęcia co jeszcze może być.
|
|
|
|
27.10.2009 - 17:17
|
|
|
Po pierwsze udało się = o zgrozo nareszcie. Dzięki, dzięki, dzięki. Tak coś z tym moim wordpressem jest nie tak (2.8.4). Przypadkiem miałem inny szablon, który korzysta z listy szablony strony statycznej i działa. Nie wiem dlaczego bo ja w swoim themes mam wszystko to co odpowiada za wyświetlanie nowego szablonu. Aktywowałem ponownie mój themes i działa tzn. wyświetla się rozwijana lista w Atrybuty i jest wszystko OK. Miałeś 100% racji. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 01:45 |