Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
30.11.2008 - 12:51
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 19 Nr: 3 558 |
Witam, podsiadam stronę opartą na wordpressie od ok 3 lat - w indexie google jest masę niepotrzebnych linków które już poprostu nie działają i chciałbym wreszcie zrobić z tym porządek. Pomyślałem, żeby zrobić coś takiego:
1. tak ustawić wordpressa (tymczasowo) żeby jego zawartość nie była indeksowana (można to zrobić w opcjach) 2. wycofać całą witrynę w indeksu, łącznie z mapą witryny - używając narzędzia webmasterów udostępnionego przez google. 3. Po okresie zniknięcia wszelkich linków tej witryny wczytać poprawną mapę witryny, wreszcie ustawić ją prawidłowo (jak to robiłem za pierwszym razem to popełniłem kilka poważnych błędów, przy okazji zmenić format linków stałych) 4. Odznaczyć opcje w wordpressie i zgłosić stronę do indeksowania. Teraz pytanie ile takie coś może potrwać (chodzi mi głównie o usunięcie wszystkich stron z indeksu) mam PR=3, ok 100stron zindeksowanych. obawiam się, że może być to nawet pół roku - albo dłużej. Jak myślicie ? Bardzo prosiłbym o sugestie. |
|
|
|
30.11.2008 - 16:53
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 66 Nr: 511 |
to nie wycofuj nic.
zostaw jak jest i zmien to co ma byc zmienione. ale ja na twoim miejscy bym tego nie robil bo szkoda wejsc itp z googla na twoja strone. ja bym tego nie robil pokaz adres strony ale co ci te linki w indexie przeszkadzaja.. zrob DOBRa mape strony POPRAWNA i czekaj. -------------------- http://www.naszewp.net/ - ABC o Wordpress, zadaj pytanie spróbujemy pomóc....
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9 01 09 - 01:15 |