IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> brak obrazka w poscie
prestonpolska
post 02.11.2011 - 17:19
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 10 689

Witam,
Prosze państwa mam pewien problem. Mianowicie chodzi mi o to, że moge dodać zwykły (post) wpis, ale nie pojawia mi się obrazek na stronie głównej tylko na podstronie (w tym wpisie). Co mam zrobić by się pojawiały? Ściągnąłem trzy motywy i w żadnym nie działa to o co pytam:
avada theme
graymist theme
sirius theme

Proszę o pomoc co mam zrobić.
Dziękuje
Go to the top of the page

+Quote Post
Kowalik
post 02.11.2011 - 21:10
Post #2

www.znajdztu.pl

Grupa: Redakcja

Nr: 5 685

Szablony nie posiadają dołączonej dokumentacji? Miniaturę zapewne należy wyświetlić za pomocą 'własnego pola'.

--------------------
Użytkowniku, pozwól sobie pomóc. Podaj łaskawie adres problematycznej strony i opisz problem abyśmy nie musieli się domyślać!
Tanie pozycjonowanie | Katalog stron | Moderowany katalog stron www

+Quote Post
prestonpolska
post 02.11.2011 - 21:41
Post #3

Witam,
Co oznacza 'własnego pola'? Używam WP 3.2.1 (tej najnowszej z pl.wordpress.com).
Dziękuje za odpowiedz.

+Quote Post
barja
post 02.11.2011 - 23:54
Post #4

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 4 035

Może nie tyle za pomocą własnego pola, ile jako "miniaturkę wpisu". Po prawej stronie panelu admina jest na dole takie coś, co po ang. nazywa się Featured image, po naszemu powinno pisać:Ikona wpisu. Ja najpierw dodaję do Mediów obrazek, może być dość duży (tak mniej więcej do 800x600px), piszę post, następnie klik na "ustaw ikonę wpisu", otwiera się okno dodawania obrazka (albo z komputera, albo z biblioteki Mediów), wybieram obrazek w pełnej wielkości (to ważne!), a następnie "użyj jako ikona wpisu", zapisz, zamknij, gotowe. Skrypt sam sobie przeskaluje do wielkości, jaka jest w motywie wyznaczona.

+Quote Post
prestonpolska
post 03.11.2011 - 00:28
Post #5

Witam,
Właśnie to tak nie działa. Niestety nie potrafie sobie z tym poradzić. Licze na pomoc innych bądz Twoją.

Dziękuje za wszystko.

+Quote Post
prestonpolska
post 03.11.2011 - 14:08
Post #6

Prosze państwa ściągnąłem theme SERGE. Istnieje tam coś typu slideshow.
"» If you are using WordPress version 2.9 and above: Just set "Post Thumbnail" when adding new post for the posts in selected category above. "
Co to oznacza? tzw. miniaturka posta? Czy ktoś mógłby mnie pokierować jak zmienić zdjęcie i tekst w slideshow? Kroczek po kroku.

pozdrawiam

+Quote Post
barja
post 03.11.2011 - 23:20
Post #7

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 4 035

Dobry zwyczaj nakazuje podanie chociaż linka do skórki i własnej strony, trudno czas tracić na szukanie kolejnego thema.
A tak ogólnie - tak post thumbnail to właśnie to o czym pisałam.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 00:57