Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
01.6.2007 - 11:09
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 2 593 |
Witam
wlasnie chcialam zainstalowac sobie WP ale jak w pliku wp-config.php wpisalam co trzeba i jest wszytsko wgrane to mi sie pojawia "Error establishing a database connection This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can't contact the database server at sql.hotellodz.nazwa.pl:3305. This could mean your host's database server is down. * Are you sure you have the correct username and password? * Are you sure that you have typed the correct hostname? * Are you sure that the database server is running? " nie wiem czemu bo przez panel ze strony hotellodz.nazwa.pl bez problemu moge wejsc z takimi danymi do panelu adm baza danych pozdrawiam |
|
|
|
01.6.2007 - 13:28
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
A wpisz zamiast hotellodz localhost
-------------------- |
|
|
|
01.6.2007 - 17:01
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
Wydaje mi się, że localhost tu nic nie da.
Przypuszczam, że raczej problemem będzie podanie tutaj portu innego niż domyślny. Aczkolwiek patrzę teraz na najnowszą wersję WP i to powinno chodzić. Ale możesz spróbować założyć bazę z MySQL4.x, nie 5.x, wtedy będzie dostępna na domyślnym porcie (tak mają chyba zrobione serwery NetArtu?). Adres w konfigu wpisujesz bez portu. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 22:36 |