IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> białe strony - brak możliwości dodania kategorii, coś się wysypało :/
Bio
post 12.2.2011 - 17:35
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 9 463

Od 2 dni mam problemy z wordpressem:
1. nie mogę dodać kategorii. zamiast tego, na górze strony pojawia się czerwona ramka... pusta
2. jakieś działania typu: aktywacja wtyczki, usunięcie postu, dodanie czegoś z poziomu panelu admina kończy się białą stroną... w większości przypadków czynność okazuje się być i tak wykonana.

co może być przyczyną, jak to naprawić? błędy występują tylko w panelu admina

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Bio
post 13.2.2011 - 11:50
Post #2

aktywność:
*

podbijam temat, bo zależy mi na szybkim załatwieniu sprawy :/

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 13.2.2011 - 18:01
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Jaki hosting? Postaw gdzieś obok nowego WP na nowej bazie - i zobacz czy są takie same efekty.

+Quote Post
Bio
post 13.2.2011 - 19:13
Post #4

aktywność:
*

hosting co cal.pl i wp działał i sam z siebie klęknął... próbowałem ponowne 3.0.5 zainstalować i dalej to samo... problem istnieje tylko w panelu admina...
Czemu najczęstszą odpowiedzią na problemy z wordpressem jest hosting? nie ma nic w 100% stabilnego...

dodam tylko, że rzecz się dzieje tylko w panelu admina...

Ten post edytował Bio 13.2.2011 - 19:37

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 14.2.2011 - 09:06
Post #5

aktywność:

Pytałem się czy nowy WP postawiony gdzieś obok także ma ten problem?

Różne serwery mają różną konfigurację, i ile razy ktoś ma różne problemy z WP, to albo home, albo jakieś friko itp. nie spotkałem się jeszcze aby ktoś miał problem z WP np. na lh.pl albo linuxpl.com - gdyż te dwa hostingi się na WP bardzo dobrze nadają.

+Quote Post
Bio
post 14.2.2011 - 10:56
Post #6

aktywność:
*

zainstalowałem wp na nowo na tą samą bazę - nic nie straciłem i zaczął działać normalnie... temat można zamknąć wink.gif

--------------------

+Quote Post
Bio
post 16.2.2011 - 06:59
Post #7

aktywność:
*

podbijam. Próba zainstalowania jakiejś wtyczki, aby była captcha w dodawaniu komentarzy i znowu to samo... kolejne nadinstalowanie na bazę naprawiło problem... przestaję wierzyć w stabilność wordpressa...

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 16.2.2011 - 15:31
Post #8

aktywność:

A ja po raz kolejny i po raz ostatni powtórzę, postaw obok DRUGIEGO WordPressa, korzystającego z WŁASNEJ bazy danych, a nie z tej z którą są problemy. WordPress działa stabilnie, przynajmniej mi i moim klientom, więc być może winny jest hosting, ja korzystam z lh.pl i linuxpl.com - gdyż tam WP śmiga idealnie.

+Quote Post
Bio
post 16.2.2011 - 16:06
Post #9

aktywność:
*

na ovh postawiłęm identycznie, na kumpla hostingu (linuxpl) też i to samo się działo...

ale ok - radze sobie z tym problemem, więc topic można zamknąć

btw:
CYTAT
WordPress działa stabilnie, przynajmniej mi i moim klientom

czy to jest wymiar stabilności wordpressa dla całego świata? bo tak to przedstawiasz...

Ten post edytował Bio 16.2.2011 - 16:07

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 16.2.2011 - 17:45
Post #10

aktywność:

Postawiłeś co, gołego WP? Czy cały czas korzystasz z tej samej bazy - jak sama baza powoduje problem, to co się dziwisz że to nie działa? Ale oczywiście nie będę pomagał na siłę.

To że mi zawsze działa, jest wyznacznikiem tego że WP jest stabilny. Postawiłem sporo blogów i stron w oparciu o WP, zapewne co najmniej dziesięciokrotnie więcej od Ciebie, a może i nawet stokrotnie, nie będę wnikać, i moje doświadczenie pozwala mi stwierdzić że WP stabilny jest, i wszelkie problemy z jakimś niedziałaniem czy psuciem się WP, są spowodowane przez użytkowników, albo przez chwilową niedyspozycję hostingu - lub jego złą konfiguracje, ale wtedy to nie jest nagły problem, tylko coś może w ogóle nie działać, i bez przychylności admina już nie zadziała.

W Twoim wypadku wina jest pewnie obopólna.

+Quote Post
Bio
post 16.2.2011 - 20:34
Post #11

aktywność:
*

postawione gołe wp i powoli modyfikowane na "kopie" tego co stoi u mnie na stronie... wszystko działało i po jakimś czasie się wysypywało...
zdążyłem już się dowiedzieć, że nazywają to WSOD i nie jest to rzadki problem...

ogólnie po moich testach hosting odpada...

na razie doszedłem do tego, że instalacja nowych pluginów to powoduje... i co z tym zrobić?

Ten post edytował Bio 16.2.2011 - 20:37

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 16.2.2011 - 20:38
Post #12

aktywność:

Skoro goły WP działał, zaczynałeś go przerabiać na kopie, aż się wysypało - to teraz zlokalizuj ten problem, tzn co zrobiłeś że się to wysypało. Jasne że problem nie jest rzadki, sam to miałem nie raz - ale jak już wcześniej wspomniałem, była to wina albo moja albo klienta, a nie samego WP. Najczęściej problemem są wtyczki albo szablony.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 00:45