Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
18.5.2007 - 06:51
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 1 455 |
Witam
Czy mogłabym prosić o jakieś wskazówki, jak zrobić backup bazy danych na serwerze? Jestem w tym temacie kompletnie zielona. Szukałam jakichś opcji w panelu administracyjnym, ale nie znalazłam (mam hosting w nazwa.pl). Przyznam, że trochę się boję tego tematu, bo baza danych to rzecz cenna i nie chciałabym czegoś schrzanić Czy laik może to zrobić w jakiś bezpieczny sposób? Zaktualizowałam Wordpressa bez robienia backupu, ale wolałabym już więcej nie ryzykować. |
|
|
|
18.5.2007 - 08:04
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 76 Nr: 633 |
Bez backupu bazy nic się nie powinno wydarzyć, jeden blog updatowny bez sensacji, chociaż strzeżonego... itd.
Ten post edytował nocny 18.5.2007 - 08:09 |
|
|
|
18.5.2007 - 08:06
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 76 Nr: 633 |
Można się wyręczyć wtyczką WordPress Database Backup
|
|
|
|
18.5.2007 - 09:07
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 1 455 |
Bez backupu bazy nic się nie powinno wydarzyć, jeden blog updatowny bez sensacji, chociaż strzeżonego... itd. Hm... po mojej pierwszej nieudolnej próbie aktualizacji zobaczyłam pod adresem swojego bloga czystą białą kartę z napisem "not found" No cóż, początki nie są łatwe Dzięki wielkie za linka do plugina. |
|
|
|
18.5.2007 - 12:31
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 469 Nr: 1 |
Zawsze można poratować sie też exportem wpisów z PA a następnie (ewentualnym) importem tą samą drogą
-------------------- |
|
|
|
20.5.2007 - 20:37
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
Zawsze można poratować sie też exportem wpisów z PA a następnie (ewentualnym) importem tą samą drogą ale wtedy tracimy blogroll jest jakieś obejście na to? pozdrawiam -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1 12 08 - 20:52 |