WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Closed TopicStart new topic
> Zmodyfikowane K2, I kilka problemow z tym związane
zacol
post 02.10.2007 - 23:11
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 095

Chciałem użyc na swoim blogu skórki unsleepable 2.0 ale kiedy ukazała się nowa wersja wordpressa o numerze 2.3 owa skórka nie działała już tak jak powinna. Postanowiłem więc przerobić samemu czystą skórkę K2 i upodobnić ją maksymalnie do Unsleepable 2.0. Efekty możecie zobaczyć pod adresem www.zacol.boo.pl . Wydaje mi się, że wyszło to całkiem dobrze (u mnie przynajmniej działa na operze i firefoxie) ale mam kilka problemów. Z niewiadomych mi powodów nie wyświetla mi rollingarchive. Nie działa mi też to szukanie, że wystarczyło tylko wpisać i nic nie klikać i po chwili miało się wyniki. Teraz muszę klikać. Nie wiem gdzie to włączyć. Nic nie zmieniałem poza foother.php, header.php i style.css. Dodam też, że po wgraniu na nowo czystego K2 nadal nie działają mi te dwa elementy :/ Proszę o pomoc.

Gdyby ktoś zauważył jakieś inne błędy proszę o kontakt.

Ten post edytował zacol 02.10.2007 - 23:12
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 03.10.2007 - 09:23
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Cześć,

Upewnij się, że w opcjach K2 masz zaznaczone 'advanced navigation'. Ponad to zmień nazwę folderu z theme np. na K2 (w nazwie nie może być spacji).

Pozdrawiam,

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
zacol
post 03.10.2007 - 17:00
Post #3

aktywność:
*

Nadal mi to nie działa. Nazwy nie zmieniałem i cały czas folder nazywa się K2, a advanced navigation" jest zaznaczone od poczatku. Co jeszcze mogę zrobić?

+Quote Post
Kasia79
post 03.10.2007 - 20:34
Post #4

aktywność:

A co dokładnie zmieniłeś w pliku header.php? Pytam, ponieważ on równiez zawiera odwołania do funkcji rollingarchives. Poza tym na Twojej stronie w ogóle brakuje nawigacji między stronami...

Kasia

--------------------

+Quote Post
zacol
post 03.10.2007 - 23:18
Post #5

aktywność:
*

Miałaś rację Kasia. Zmieniłem funkcje i nie pasowały nazwy przez co nie działały strony. Teraz już wszystko powinno działać co zresztą można zobaczyć na www.zacol.boo.pl .

Teraz mam inne pytanie. Zajełem się spolszczaniem i wydaje mi się, że już prawie wszystko spolszczyłem tylko, że nie wiem gdzie zmienić nazwę "archives" na "archiwum" w menu. Nie wiem czy mogę ją wyedytować w manage page bo pisze, żeby nie zmieniać zawartości.

Proszę, gdyby ktoś wszedł na moją stronę i zauważył błąd, żeby mi go zgłosił. Każda cenna uwaga się przyda do polepszenia czy to grafiki czy też spolszczenia. Dziękuję.

+Quote Post
Kasia79
post 03.10.2007 - 23:22
Post #6

aktywność:

Cieszę się, że działa smile.gif .

Z regulaminu:
CYTAT
Pamiętaj 1 temat = 1 problem!
Proszę więc stworzyc nowy wątek dla pytania o spolszczenie.

Kasia

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 11 08 - 16:01
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów