( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
29.3.2009 - 10:18
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 325 Nr: 5 727 |
Witam,
czytałem, że do prawidłowego działania WPMU trzeba go zainstalować w katalogu głównym a nie na subdomenie. W głównym katalogu znajduje się WP 2.7.1. Czy jest możliwość zainstalowania na nim WPMU tak aby nie stracić styli, wpisów itp.? Pozdrawiam |
|
|
|
01.4.2009 - 12:27
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
czytałem, że do prawidłowego działania WPMU trzeba go zainstalować w katalogu głównym a nie na subdomenie. W głównym katalogu znajduje się WP 2.7.1. Czy jest możliwość zainstalowania na nim WPMU tak aby nie stracić styli, wpisów itp.? 1. Można instalować w subdomenie niemniej stosujesz wtedy mechanizm tworzenia nowych blogów jako wirtualnych katalogów w subdomenie wg. schematu: http://subdomena.domena/nowy_blog_1/ http://subdomena.domena/nowy_blog_2/ etc. 2. Z doświadczenia podpowiadam, że najlepiej sprawdza się technika: - przeniesienia WP do subdomeny, lub z domeny do katalogu w domenie, z wykonaniem eksportu wpisów do XML'a po zakończeniu prac, - instalacja WPMU w głównym katalogu domeny wraz z konfiguracją, - dodanie nowego bloga i importu wpisów z XML'a, - wgranie i aktywowanie schematu (odmienna filozofia aktywowania schematów). -------------------- |
|
|
|
05.4.2009 - 15:23
|
|
|
Dzięki andhy, pobawię się WPMU. Na razie na subdomenie. Niestety po wgraniu plików i ustawienia wp-config.php pojawia się informacja:
KOD Problem in wp-config.php - $base is set to BASE when it should be the path like "/" or "/blogs/"! Please fix it! Czytałem wszystkie tematy związane z tym problemem, jednak nie mogę sobie z nim poradzić Pozdrawiam |
|
|
|
05.4.2009 - 22:38
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Dzięki andhy, pobawię się WPMU. Na razie na subdomenie. Niestety po wgraniu plików i ustawienia wp-config.php pojawia się informacja: KOD Problem in wp-config.php - $base is set to BASE when it should be the path like "/" or "/blogs/"! Please fix it! Usuń plik wp-config.php, posprzątaj bazę danych i przeprowadź ponownie proces instalacji (żadnego poprawiania pliku wp-config.php ręcznie, ani ustawiania ręcznie przed instalacją - instalator sam stworzy Ci stosowny plik konfiguracyjny). -------------------- |
|
|
|
06.4.2009 - 10:25
|
|
|
Zrobiłem tak, niestety po kliknięciu "Create a Configuration File" nic się nie dzieje :/
Serwer to nets.pl |
|
|
|
06.4.2009 - 13:35
|
|
Zrobiłem tak, niestety po kliknięciu "Create a Configuration File" nic się nie dzieje :/ Serwer to nets.pl Brak stosownych praw (zapis) uniemożliwia stworzenie pliku (mniemam). -------------------- |
|
|
|
06.4.2009 - 14:41
|
|
|
A których plików trzeba zmienić chmody?
|
|
|
|
07.4.2009 - 23:24
|
|
A których plików trzeba zmienić chmody? WPMU musi mieć możliwość stworzenia i zapisania w głównym drzewie pliku wp-config.php - oznacza to, że katalog nadrzędny musi uzyskać prawa do zapisu dla użytkownika i/lub grupy z którą działa serwer WWW. -------------------- |
|
|
|
08.4.2009 - 16:16
|
|
|
Nadałem wszystkim katalogom i plikom oraz katalogowi nadrzędnemu chmody 777 jednak nic się nie zmieniło.
|
|
|
|
01.7.2009 - 23:25
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 362 |
Mam identyczy problem, poradzi ktoś?
-------------------- |
|
|
|
27.4.2010 - 16:33
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 8 230 |
|
|
|
|
28.4.2010 - 17:10
|
|
Odkopać stary wątek i zadać pytanie 'co autor miał na myśli'. Urzekająca technika. Zatem autor przeczytał to co napisał, zrozumiał to, dał do przeczytania żonie jako osobie nietechnicznej, żona także zrozumiała, więc autor uznał, że przepis na ciastko jest przejrzysty i termin 'zamiąchać' oznacza właśnie to 'zamiąchać'.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 19:57 |