Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
06.7.2008 - 11:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
Witam,
WP 2,51 i temat K2. Chciałem aby na głównej stronie bloga wyświetlały się tylko newsy z jednej kategorii np ID=4. Czytając Codex i temat http://codex.wordpress.org/Template_Tags/w...lude_Categories domyślam się, że powinienem użyć funkcji np: <ul> <?php wp_list_categories('orderby=name&include=4'); ?> </ul> Niestety, jestem zbyt zielony aby działało mi to w K2 Pytanie jest: Czy ktoś wie gdzie użyć tej funkcji (w loop? index?) w temacie K2 aby wyświetlić na głównej stronie tylko jedną kategorię wiadomości? Pozdrawiam Rafał -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
06.7.2008 - 22:03
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 154 Nr: 3 567 |
No nie do końca, przecież funkcja wp_list_categories służy do wyświetlania listy kategorii
W pliku index.php wpisz na samej górze: KOD <?php query_posts('cat=4'); ?> Piszę z pamięci ale powinno zadziałać -------------------- WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi
|
|
|
|
12.8.2008 - 01:26
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
No nie do końca, przecież funkcja wp_list_categories służy do wyświetlania listy kategorii W pliku index.php wpisz na samej górze: KOD <?php query_posts('cat=4'); ?> Piszę z pamięci ale powinno zadziałać dzięki za odpowiedź, niestety to nie do końca tak. w moim szablonie (K2) plik index.php jest prawie pusty: KOD <?php get_header(); ?> <div class="content"> <div id="primary-wrapper"> <div id="primary"> <div id="notices"></div> <a name="startcontent" id="startcontent"></a> <?php if ( '1' == get_option('k2rollingarchives') ): ?> <div id="dynamic-content"> <?php include(TEMPLATEPATH . '/rollingarchive.php'); ?> </div> <!-- #dynamic-content --> <?php else: ?> <div id="current-content" class="hfeed"> <?php query_posts('cat=2'); ?> <?php include(TEMPLATEPATH . '/theloop.php'); ?> </div> <!-- #current-content --> <div id="dynamic-content"></div> <?php endif; ?> </div> <!-- #primary --> </div> <!-- #primary-wrapper --> <?php get_sidebar(); ?> </div> <!-- .content --> <?php get_footer(); ?> próbowałem umieścić ten kod w loop.php ale bez skutku Pytanie: Jak w K2 wyświetlać tylko jedną kategorię na stronie głównej jest dalej aktualne Pozdrawiam serdecznie -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29 08 08 - 23:05 |