Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.
![]() ![]() |
21.3.2007 - 09:57
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 2 295 |
Co zrobić, aby na stronie głównej pojawiały się wpisy wszystkich kategorii za wyjątkiem jednej lub dwóch?
|
|
|
|
21.3.2007 - 22:10
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Zastosować wtyczkę: http://www.fidgeting.net/wordpress-plugins...egory-excluder/
-------------------- |
|
|
|
22.3.2007 - 14:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
jeśli jednej można zrobić to dodając linijkę do index.php
po KOD <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?> KOD <?php if (in_category('3')) continue; ?>
-------------------- |
|
|
|
23.3.2007 - 06:53
|
|
|
Odradzam używania tej wtyczki!
Na stronie głównej rzeczywiście znikają niepożądane kategorie, lecz na stronach z kategoriami pojawiają się WSZYSTKIE KATEGORIE, a nie ta, która powinna być. Robiłem różne kombinacje z pluginem (zaznaczałem w różny sposó |
|
|
|
23.3.2007 - 06:58
|
|
|
|
|
|
|
26.3.2007 - 09:03
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 12 Nr: 132 |
Owszem to działa, ale jeśli będzie więcej wpisów i ustawisz żeby na stronie wyświetlało się np po 5 postów to może być tak że będzie się wyświetlało mniej. Dzieje się tak dlatego że wordpress liczy wszystkie wpisy (również te wyłączone) i porcjuje po 5. Miałem taki problem, było to dość uciążliwe bo wyłączałem kilka kategorii. Nie znalazłem rozwiązanie i nie uzyskałem pomocy na forum.
|
|
|
|
26.3.2007 - 14:26
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Sugeruję głębiej poszukać na tym forum rozwiązanie dotyczące modyfikacji wpisów na głównej jest opisane i to przeze mnie
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 01:02 |