Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
09.9.2007 - 19:58
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 20 Nr: 2 974 |
Witam.
Tak jak w temacie. Tylko nie wiem jak to umieścić w kodzie: KOD <?php wp_list_categories('show_count=1&title_li=&include=??????); ?> Licze na waszą pomoc -------------------- Wszystko o telefonie iphone. Polskie Centrum iPhone informacje, download, forum, faq, galeria
Sprawdź ciekawe filmiki, śmieszne filmy, gry online, kabarety, humor |
|
|
|
09.9.2007 - 20:34
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 335 Nr: 60 |
To, co podałeś nie rozwiąże twojego problemu (chyba, że nie zrozumiałem). Z tego co się orientuję to nie istnieje prosta funkcja wypisująca listę wpisów z danej kategorii. Proponuję modyfikacje tego pluginu.
-------------------- |
|
|
|
09.9.2007 - 20:50
|
|
|
OK. Mam jeszcze alternatywę: ręczne dodawanie linków
-------------------- Wszystko o telefonie iphone. Polskie Centrum iPhone informacje, download, forum, faq, galeria
|
|
|
09.9.2007 - 22:27
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Jesli chcesz wyswietlic w menu wszystkie posty z kategorii 1. (tytul+tresc) wg daty powstania (od najnowszego do najstarszego) to po prostu wstaw takie cos
KOD <ul> <?php global $post; $myposts = get_posts('numberposts=10&order=DESC&orderby=post_date&category=1'); foreach($myposts as $post) : setup_postdata($post); ?> <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a> --- <?php the_content(); ?></li> <?php endforeach; ?> </ul> Niestety nie da sie tu ustawić 'wyświetl wszystkie posty' wiec przy numberposts wpisz np.100 (no chyba, ze masz wiecej postow w kategorii 1. Pozdrawiam, Kasia PS. Jesli chcesz miec tylko 'podlinkowane' tytuły postów to wywal z powyzszego kodu KOD --- <?php the_content(); ?>
Ten post edytował Kasia79 09.9.2007 - 23:14 -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
10.9.2007 - 13:00
|
|
|
Troszkę źle to ujęłem w temacie forum.
Zależy mi na wyświetleniu odnośników do wpisów z 1 kategorii ;D Bo w tej chwili wyświetla mi całe wpisy w menu, i rozwala menu. Chciałbym mieć tylko linki, ułożone w kolumnie Ten post edytował samuel 10.9.2007 - 13:02 -------------------- Wszystko o telefonie iphone. Polskie Centrum iPhone informacje, download, forum, faq, galeria
|
|
|
10.9.2007 - 17:18
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Hmm... jesli chcesz mieć w menu tylko odnosniki do wpisów z kategorii 1. to przeczytaj PS. z mojego poprzedniego postu
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
10.9.2007 - 20:07
|
|
|
Tak. Wielkie dzięki. A w jaki sposób mógł bym zrobić aby te linki teraz wyświetlały się alfabetycznie ?
Ten post edytował samuel 10.9.2007 - 20:07 -------------------- Wszystko o telefonie iphone. Polskie Centrum iPhone informacje, download, forum, faq, galeria
|
|
|
10.9.2007 - 21:28
|
|
Zamien orderby=post_date na orderby=post_title
Powinno działac Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
11.9.2007 - 12:47
|
|
|
Niestety nie działa. Nie wyświetla alfebetycznie, ale kolejność jest inna
-------------------- Wszystko o telefonie iphone. Polskie Centrum iPhone informacje, download, forum, faq, galeria
|
|
|
11.9.2007 - 12:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 335 Nr: 60 |
http://codex.wordpress.org/Template_Tags/g...osts#Parameters
Jeśli się wczytasz to zobaczysz, że orderby o wartości post_title układa wpisy alfabetycznie. Czytając dalej widzimy, że jest to wartość podstawowa - czyli możesz pominąć parametr orderby a efekt będzie taki sam. Czytając kolejne linijki widzimy parametr order który może mieć wartość ASC lub DESC. Wybierasz dzięki nim w którą stronę ma być ten alfabet ustawiony (a-z czy z-a). Poczytaj tą stronę co ci podałem! -------------------- |
|
|
|
11.9.2007 - 12:59
|
|
Działa, działa...
Zapomniałam tylko dopisać, że musisz też zmienić kolejność wyświetlania. Teraz jest w porządku odwrotnym czyli wg tytułów, ale od końca alfabetu Żeby było wg tytułów, od początku alfabetu, musisz zmienić kawałek kodu, by wyglądał tak: KOD order=ASC&orderby=post_title Możesz też spróbować orderby=post_name -> wtedy sortuje alfabetycznie wg post slug (sorry, nie mam pojęcia jak to przetłumaczono na polski) Kasia PS. Jeśli dalej bedziesz miał problem, to podaj URl do strony. Łatwiej pomóc, gdy można zobaczyć problem -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
11.9.2007 - 13:04
|
|
|
Ok. Wielkie dzięki, za pomoc teraz już wszystko działa
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 02:37 |