Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
26.3.2008 - 05:27
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 2 295 |
Czy istnieje jakiś sposób, aby w spisie artykułów z jednej kategorii wyświetlały się tytuły wpisów oprócz pierwszego?
Sprawa wygląda tak, że na stronie głównej mam spis nowości. Jest np. 8 tytułów. Chciałbym, by pierwszy wpis był opisem z obrazkiem (krókim wstępem), a pod nim pojawiły się tytuły wpisównr 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8. Nie wiem jak to zrobić. Źródłem problemu jest konieczność wyświetlania się obrazka przy pierwszym tytule. Dotąd radziłem sobie tak, że do najnowszego tytułu (pierwszego od góry) dopisywałem kod obrazka, ale to ma wadę - przy spisie najpopularniejszych artykułów i przy komentarzach tytuł pojawia się 2 razy pod rząd (np. tytuł">tytuł - zamiast - tytuł) i nie wygląda to dobrze. Pomyślałem więc, że można by wyświetlać jedno "wprowadzenie" do którego wpisałbym kod obrazka, a pod nim kolejne tytuły wpisów. Wyświetlanie samych "wprowadzeń" odpada z powodu subskrypcji RSS - nie mogę dublować tytułów wewprowadzeniu, bo przy czytaniu RSS w przeglądarce ludziby to wkurzyło. A dodanie najpierw wprowadzenia do pierwszego artykułu a pod nim najnowszych tytułów bez usunięcia pierwszego tytułu sprawiłoby, że dwa pierwsze linki prowadziłyby do tego samego tekstu, co denerwowałoby czytelników. Więc co dopisać do kodu pętli aby z 8 najnowszych wpisów wyświetlały się wpisy 2-8 a wpis 1 zniknął? Tutaj moja strona z prowizorycznym łączeniem tytułów z obrazkiem: wolne-media.h2.pl Ten post edytował kosmita 26.3.2008 - 05:35 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 02:17 |