Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
06.8.2007 - 23:43
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 2 308 |
Witam serdecznie,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc. Od paru dni siedzę nad pewnym problem, dłubie, szukam, przeczesuję codex, ale nie mogę sobie w żaden sposób poradzić Otóż mam taką stronę (na obrazek naniosłem numerki).1. Pod jedynką chciałbym wyświetlać jeden news z kategorii 7 razem z treścią (ograniczaną co do liczby znaków poprzez Post Teaser. Teraz mam taki kod: CODE <?php global $post; $myposts = get_posts('numberposts=1&category=7'); foreach($myposts as $post) : setup_postdata($post); ?> <div id="newsdnia"> <h3><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h3> <?php the_content(__('(more...)')); ?> </div> <?php endforeach; ?> 2. Pod dwójką chciałbym wyświetlać 10 newsów z kategorii (12,18,14,17,20,15,19,13,16) + newsy z 7 ale bez tego pierwszego co jest powyzej. Chciałbym je wyświetlać na zasadzie listowania - title bedacy hrefem i data publikowania postu. Teraz mam taki kod: CODE <ul class="newslist"> <?php global $post; $myposts = get_posts('numberposts=10&category=12,18,14,17,20,15,19,13,16'); foreach($myposts as $post) : setup_postdata($post); ?> <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a> - <?php $my_date = the_date('d-m-Y', '', '', FALSE); echo $my_date; ?></li> <?php the_content(); ?> <?php endforeach; ?> </ul> 3. Pod trójką chciałbym wyświetlać 10 newsów z pozostałych kategorii. Ogólnie to na takiej samej zasadzie jak pod dwójką, tylko że inne kategorie. Mam taki kod: CODE <ul class="newslist"> <?php global $post; $myposts = get_posts('numberposts=10&category=21'); foreach($myposts as $post) : setup_postdata($post); ?> <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a> - <?php $my_date = the_date('d-m-Y', '', '', FALSE); echo $my_date; ?></li> <?php endforeach; ?> </ul> Czy mógłbym kogoś pomóc o pomoc? Nie wiem jak z tym ruszyć ;/ |
|
|
|
07.8.2007 - 06:53
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
KOD <?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=1&posts_per_page=-1&orderby=title&order=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <a href="<?php echo get_permalink() ?>"><?php the_title(); ?><?php the_date(); echo "<br />"; ?> <?php the_excerpt(); ?></a><br /> <?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?> musisz zastosować tego typu rozwiązanie. Opis wpisy sortowanie, wyświetlanie -------------------- |
|
|
|
07.8.2007 - 09:44
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 2 308 |
KOD <?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=1&posts_per_page=-1&orderby=title&order=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <a href="<?php echo get_permalink() ?>"><?php the_title(); ?><?php the_date(); echo "<br />"; ?> <?php the_excerpt(); ?></a><br /> <?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?> musisz zastosować tego typu rozwiązanie. Opis wpisy sortowanie, wyświetlanie Slicznie dziekuje! Pomoglo! Mam jednak wciaz problem z datami. Adres strony o ktorej pisze to http:// beta moj(usun)radny .pl/ Rozchodzi sie o to, ze newsy 1, 2, 3, 4, 5 byly umieszczone tego samego dnia - 6 sierpnia. Data pojawia sie jednak tylko dla tego ostatniego ;| Mialbys moze jakas recepte i na tej problem? Z gory serdecznie dziekuje. Ps. Alarm odwolany. Zamienilem <?php the_date('d-m-Y'); ?> na <?php the_time('d-m-Y'); ?> Serdecznie dziękuję za pomoc. Ten post edytował svitkers 07.8.2007 - 20:54 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21 11 08 - 05:35 |