WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.

Reply to this topicStart new topic
> Wyświetlanie się wpisów na stronie głównej... na trzy sposoby
svitkers
post 06.8.2007 - 23:43
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 308

Witam serdecznie,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc. Od paru dni siedzę nad pewnym problem, dłubie, szukam, przeczesuję codex, ale nie mogę sobie w żaden sposób poradzić sad.gif Byłbym szczerze rad za wszelką wskazówkę.

Otóż mam taką stronę (na obrazek naniosłem numerki).

1. Pod jedynką chciałbym wyświetlać jeden news z kategorii 7 razem z treścią (ograniczaną co do liczby znaków poprzez Post Teaser.
Teraz mam taki kod:
CODE
<?php
global $post;
$myposts = get_posts('numberposts=1&category=7');
foreach($myposts as $post) :
setup_postdata($post);
?>
<div id="newsdnia">
<h3><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h3>
<?php the_content(__('(more...)')); ?>
</div>
<?php endforeach; ?>

2. Pod dwójką chciałbym wyświetlać 10 newsów z kategorii (12,18,14,17,20,15,19,13,16) + newsy z 7 ale bez tego pierwszego co jest powyzej. Chciałbym je wyświetlać na zasadzie listowania - title bedacy hrefem i data publikowania postu.
Teraz mam taki kod:
CODE
<ul class="newslist">
<?php
global $post;
$myposts = get_posts('numberposts=10&category=12,18,14,17,20,15,19,13,16');
setup_postdata($post);
?>
<li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a> - <?php $my_date = the_date('d-m-Y', '', '', FALSE); echo $my_date; ?></li>
<?php the_content(); ?>
<?php endforeach; ?>
</ul>

3. Pod trójką chciałbym wyświetlać 10 newsów z pozostałych kategorii. Ogólnie to na takiej samej zasadzie jak pod dwójką, tylko że inne kategorie.
Mam taki kod:
CODE
<ul class="newslist">
<?php
global $post;
$myposts = get_posts('numberposts=10&category=21');
setup_postdata($post);
?>
<li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a> - <?php $my_date = the_date('d-m-Y', '', '', FALSE); echo $my_date; ?></li>
<?php endforeach; ?>
</ul>

Czy mógłbym kogoś pomóc o pomoc? Nie wiem jak z tym ruszyć ;/
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 07.8.2007 - 06:53
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

KOD
<?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=1&posts_per_page=-1&orderby=title&order=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <a href="<?php echo get_permalink() ?>"><?php the_title(); ?><?php the_date(); echo "<br />"; ?> <?php the_excerpt(); ?></a><br /> <?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?>

musisz zastosować tego typu rozwiązanie.
Opis wpisy sortowanie, wyświetlanie

--------------------

+Quote Post
svitkers
post 07.8.2007 - 09:44
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 308

CYTAT(west28 @ 07.8.2007 - 07:53) *
KOD
<?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=1&posts_per_page=-1&orderby=title&order=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <a href="<?php echo get_permalink() ?>"><?php the_title(); ?><?php the_date(); echo "<br />"; ?> <?php the_excerpt(); ?></a><br /> <?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?>

musisz zastosować tego typu rozwiązanie.
Opis wpisy sortowanie, wyświetlanie

Slicznie dziekuje! Pomoglo!

Mam jednak wciaz problem z datami. Adres strony o ktorej pisze to http:// beta moj(usun)radny .pl/ Rozchodzi sie o to, ze newsy 1, 2, 3, 4, 5 byly umieszczone tego samego dnia - 6 sierpnia. Data pojawia sie jednak tylko dla tego ostatniego ;| Mialbys moze jakas recepte i na tej problem? Z gory serdecznie dziekuje.

Ps. Alarm odwolany. Zamienilem
<?php the_date('d-m-Y'); ?>
na
<?php the_time('d-m-Y'); ?>

Serdecznie dziękuję za pomoc.

Ten post edytował svitkers 07.8.2007 - 20:54

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21 11 08 - 05:35
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów