( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
07.3.2010 - 18:15
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 7 957 |
Jako, że to mój pierwszy post ładnie się ze wszystkimi witam.
Mam taki problem: Mam menu utworzone z kategorii pod logiem. Chciałbym, żeby po najechaniu na link tekstowy, pod nim wyświetlał się obrazek. Tutaj jest wykonanie o jakie mi chodzi(choć brzydkie:P) http://weker.easyisp.pl/klienci/klienci_frame.html Tutaj jest kod, którego użył autor: KOD <style type="text/css"> <!-- body { background-color: #000000; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; } a:link { color: #FFFFFF; text-decoration: none; font-size:9px; font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif } a:visited { color: #FFFFFF; text-decoration: none; font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size:9px } a:hover { color:#FFCC00; text-decoration: none; font-size:9px; font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif; } .styl2 { font-size: 10px; color: #FFCC00; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; } .styl1 { font-size: 9px; color: #FFFFFF; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; } } .styl3 { font-size: 10px; color: #ffffff; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; } .styl4 { font-size: 9px; color: #ffffff; font-family: Verdana, Helvetica, sans-serif; } .hover { position: relative; } .hover img {display:none; border: none !important;} .hover:hover img {display: block; position: absolute; top: 2em; left: -200; } --> </style> I teraz moje pytanie: Gdzie miałbym coś takiego wkleić w moim blogu, bo nie mam zielonego pojęcia. Oczywiście nie całość, ale pewne elementy. Pozdrawiam arturus |
|
|
|
07.3.2010 - 19:40
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Po pierwsze plik style.css, jeśli taki posiadasz, jak nie, to jakiś inny plik *.css. A dalej to w zależności gdzie chcesz 'coś' umieścić, jeśli w menu, to pewnie plik header.php.
Ten post edytował amistad18 07.3.2010 - 19:40 |
|
|
|
07.3.2010 - 19:42
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 887 Nr: 3 286 |
Tu masz to dokładnie opisane co i jak, a i efekt ładniejszy
|
|
|
|
07.3.2010 - 19:54
|
|
|
Chyba nie sprecyzowałem dokładnie o co mi chodzi. W sumie sam nie wiem jak to opisać. W którym pliku jest napisana funkcja wyświetlania kategorii? Bo z resztą dam sobie radę, tylko że w plikach css/header.php itp itd są same odnośniki do funkcji typu:
KOD <?php A tutaj nic nie wskóram. Szukałem już tego, ale nie mogę znaleźć.echo str_replace('<br />',' | ', wp_list_categories('style=&echo=0&title_li=')); ?> Pozdrawiam |
|
|
|
08.3.2010 - 10:47
|
|
|
Nikt nie wie?
|
|
|