Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
04.9.2008 - 17:35
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 1 061 |
Mam mały problem z wyświetlaniem daty przy poście na stronie głównej. Mianowicie dzień to odsyłacz do wpisu, miesiąc do archiwum całego miesiąca, a rok do archiwum całego roku. Problem występuje z linkami do tych archiwów. Zamiast odsyłać do miesiąca/roku, którego dotyczą odsyłają do obecnego miesiąca/roku. Kod odpowiedzialny za tą datę wygląda następująco:
CODE <h3 class="front">
<a href="<?php echo get_month_link('', ''); ?>"><?php the_time('m') ?></a> <a href="<?php echo get_year_link(''); ?>"><?php the_time('y') ?></a> </h3> <h1 class="title"><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Bezpośredni link do <?php the_title(); ?>"><?php the_time('d') ?></a></h1> -------------------- Noobowskie pytania to moja specjalność :)
|
|
|
|
05.9.2008 - 22:27
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 1 061 |
Przepraszam, że post pod postem, ale czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
-------------------- Noobowskie pytania to moja specjalność :)
|
|
|
|
06.9.2008 - 22:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Funkcje, których użyłeś
KOD <?php echo get_month_link('', ''); ?> zwracają archiwum bieżącego miesiąca/roku. We wrześniu będzie to archiwum września, ale za 4 tygodnie będzie to archiwum października. <?php echo get_year_link(''); ?> W codexie jest info, jak to zrobić dla danego miesiąca i roku. Daj znać, jak coś nadal nie będzie wychodziło (ale najpierw SPRÓBUJ to zrobić sam Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 02:19 |