( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
12.7.2009 - 13:07
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 14 Nr: 2 533 |
Niedawno zacząłem testować MU.
Jako admin MU zainstalowałem wtyczki typu : Google XML Sitemaps , All in One SEO Pack . Przy włączaniu dałem oczywiście opcję : Activate Google XML Sitemaps Site Wide W konfiguracji MU zaznaczyłem ptaszek przy pluginach. Problem polega na tym, że w blogach (ani starych, ani nowo zakładanych) nie ma tych wtyczek, ani żadnych opcji do ich konfiguracji. Czegoś jeszcze brakuje ? A może problem jest w dzisiaj zrobionym updacie do 2.8.1 ? M -------------------- Czy sprzedaż domen, to dochodowy interes ? Do tego żadne kredyty nie są potrzebne.
|
|
|
|
14.7.2009 - 10:21
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
W moim przypadku problem rozwiązało zwiększenie w php.ini parametru memory_limit do wartości 256M (error_log wspominał, iż skrypty wymagają takiej wartości w części przypadków).
-------------------- |
|
|
|
15.7.2009 - 09:42
|
|
|
Ha, u mnie nie było nic w logach, testowo zwiększyłem na 256m, jednak nic to nie pomogło. Sądzę jednak, że 256 to bardzo duża wartość i nie jest to dobre rozwiązanie.
Może jednak ja czegoś nie wiem jeszcze o tym MU. Pluginy jakie chcę mieć we wszystkich blogach załadowałem do /wp-content/plugins w głównym katalogu MU. Następnie w panelu je uruchomiłem wybierając Activate 'nazwa pluginu' Site Wide. Dodatkowo w głównym panelu w opcjach włączam pokazywanie pluginów klientom. I po tym niestety u klientów jest tekst : "Wygląda na to, że nie masz aktualnie żadnych włączonych wtyczek." a może używam niekompatybilne wtyczki z MU ? Jaki jest popularny, przykładowy plugin działający na blogach MU ? Jeśli wszystko robię jak trzeba, to chyba zrobię instalkę od zera bo może coś z updatem poszło u mnie nie tak. M Ten post edytował mario1973 15.7.2009 - 16:23 -------------------- Czy sprzedaż domen, to dochodowy interes ? Do tego żadne kredyty nie są potrzebne.
|
|
|
|
21.7.2009 - 09:38
|
|
|
Precyzuje mój problem :
Zauważyłem, że nie działają pluginy uruchomione jako :Activate ........ Site Wide Żaden plugin tak uruchomiony nie działa na blogach, ani się w nich nie pokazuje w ustawieniach. Pluginy odpalone bez Site Wide są OK - pokazują się blogach , można je włączać i działają jak trzeba. Czy w WPmu 2.8.x działa komuś jakaś wtyczka odpalona Site Wide ? M -------------------- Czy sprzedaż domen, to dochodowy interes ? Do tego żadne kredyty nie są potrzebne.
|
|
|
|
21.7.2009 - 18:08
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Mi działa - na wszystkich site'ach.
-------------------- |
|
|
|
21.7.2009 - 19:42
|
|
|
Mi działa - na wszystkich site'ach. Podaj proszę przykład wtyczki działającej u Ciebie Site wide. Czy takowa wyświetla się w blogach w konfiguracji ? Oczywiście masz wersje 2.8.x ? Ja niestety co bym tak nie włączył to nie działa. M -------------------- Czy sprzedaż domen, to dochodowy interes ? Do tego żadne kredyty nie są potrzebne.
|
|
|
|
22.7.2009 - 09:01
|
|
WPMU 2.8.2
We wszystkich blogach z głównego panelu zarządzającego włączone zostały: WassUp Akismet Contact Form 7 Disable WordPress Core Update Disable WordPress Plugin Updates W blogu głównym usunięto ręcznie dwa ostatnie (jako administrator muszę wiedzieć jakie wtyczki zostały zaktualizowane). -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 05:09 |