( Zaloguj | Zarejestruj )
To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
23.9.2007 - 08:08
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 051 |
Witam,
Mam taki problem: Mam serwis własny i chaciałbym wstawiuć tam jak jeden z elementów tj. wiadomości właśnie silnik wordpressa. Ale chciałbym też zachować oryginalna górną częśc mojej storny. Czy da się z wordpressie wyłączyć górę - tj . tą częśc z nagłówiem tam gdzie jest nzzwa bloga i hasło? Jak wstawiać wordpressa w konkretne miejsce? Za wszelkie informacje i przykłady jak to moge zrobić - ślicznie z góry dziekuje. pozdrawiam, Bongreg |
|
|
|
23.9.2007 - 08:49
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
wstawienie funkcji word press do strony wymaga modyfikacji nagłówka i dodania linii
KOD <?php define('WP_USE_THEMES', false); require('./blog/wp-blog-header.php'); get_header(); ?> .
-------------------- |
|
|
|
23.9.2007 - 09:17
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 051 |
A ja właśnie nie chcę tego nagłówka:
moja strona składa się z menu lewego pionowego, nagłówka i stopki. Chciałbym wstawić wordpressa aby został nagłówek, stopka no i lewe menu. Czy jest to mozliwe gdzie można znaleźć jakieś przykłądowe kody na to. pozdrawiam, bongreg |
|
|
|
23.9.2007 - 11:33
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
musisz zatem zmodyfikować temat, do którego odwołuje się word press. Powiedzmy, że modyfikujesz default i wyrzucasz funkcje, które są ci niepotrzebne z header.php - odwołanie do stylu, meta etc.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 23 05 12 - 16:29 |