WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.

Reply to this topicStart new topic
> Wordpress zintegrowany z inną stroną, integracja wordpressa z inna stroną
bongreg
post 23.9.2007 - 08:08
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 051

Witam,

Mam taki problem: Mam serwis własny i chaciałbym wstawiuć tam jak jeden z elementów tj. wiadomości właśnie silnik wordpressa. Ale chciałbym też zachować oryginalna górną częśc mojej storny. Czy da się z wordpressie wyłączyć górę - tj . tą częśc z nagłówiem tam gdzie jest nzzwa bloga i hasło? Jak wstawiać wordpressa w konkretne miejsce? Za wszelkie informacje i przykłady jak to moge zrobić - ślicznie z góry dziekuje.

pozdrawiam,
Bongreg
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 23.9.2007 - 08:49
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

wstawienie funkcji word press do strony wymaga modyfikacji nagłówka i dodania linii
KOD
<?php define('WP_USE_THEMES', false); require('./blog/wp-blog-header.php'); get_header(); ?>
.

--------------------

+Quote Post
bongreg
post 23.9.2007 - 09:17
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 051

A ja właśnie nie chcę tego nagłówka:

moja strona składa się z menu lewego pionowego, nagłówka i stopki. Chciałbym wstawić wordpressa aby został nagłówek, stopka no i lewe menu. Czy jest to mozliwe gdzie można znaleźć jakieś przykłądowe kody na to.

pozdrawiam,
bongreg

+Quote Post
west28
post 23.9.2007 - 11:33
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

musisz zatem zmodyfikować temat, do którego odwołuje się word press. Powiedzmy, że modyfikujesz default i wyrzucasz funkcje, które są ci niepotrzebne z header.php - odwołanie do stylu, meta etc.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 01 09 - 01:25
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów