IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Reply to this topicStart new topic
> Wordpress bez aktualizacji
jss
post 29.12.2009 - 14:09
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 3 223

Hej, mam takie pytanie. Mam stronę w Wordpress 2.5.1, kod jest mocno zmodyfikowany i nie chciałbym robić w ogóle aktualizacji do nowszych wersji. Czy na dłuższą metę nie będzie jakichś problemów?
Go to the top of the page

+Quote Post
andhy
post 29.12.2009 - 14:54
Post #2

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Już jest 'na dłuższą metę'. I już masz problemy. Z tym, że jeszcze o tym nie wiesz.

Ps. Zakładam, że nie wprowadzałeś poprawek bezpieczeństwa w kodzie swojego skryptu a tylko poprawki związane z wyglądem i funkcjonalnością.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post
jss
post 29.12.2009 - 15:26
Post #3

aktywność:
*

To niedobrze.. poprawek bezpieczeństwa nie wprowadziłem. Czy to jest skomplikowane aby wprowadzić te poprawki w 2.5.1 i czy w ogóle jest sens nie aktualizować Wordpressa? Wolałbym nie aktualizować, ale jeśli nie ma innej możliwości by zachować bezpieczeństwo to może spróbowałbym pobawić się w aktualizację..

+Quote Post
Riff
post 30.12.2009 - 08:15
Post #4

Wu-Pe-Chi Master

Grupa: Redakcja

Nr: 3 158

Nie masz szans ręcznie wprowadzić poprawek z 4 wersji WP, chyba, że jesteś geniuszem SVN i masz kilkaset godzin wolnego czasu. IMO po prostu zawaliłeś modyfikując rdzeń WP, zamiast pisać wtyczki. Zalecam Ci teraz przepisanie wszystkiego na pluginy i czym prędzej zaktualizowanie WP, a także lepiej, byś nie podawał adresu strony, bo zaraz jej nie będzie wink.gif.

--------------------

+Quote Post
jss
post 01.1.2010 - 04:49
Post #5

aktywność:
*

CYTAT(Riff @ 30.12.2009 - 08:15) *
Nie masz szans ręcznie wprowadzić poprawek z 4 wersji WP, chyba, że jesteś geniuszem SVN i masz kilkaset godzin wolnego czasu. IMO po prostu zawaliłeś modyfikując rdzeń WP, zamiast pisać wtyczki. Zalecam Ci teraz przepisanie wszystkiego na pluginy i czym prędzej zaktualizowanie WP, a także lepiej, byś nie podawał adresu strony, bo zaraz jej nie będzie wink.gif.

dzięki, na szczęście udało mi się zaktualizować bez dużych problemów smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 23 05 12 - 16:26