Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
22.9.2006 - 20:12
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 367 |
Szanowni Państwo
Piszę do Was z prośbą o pomoc w podjęciu decyzji. Od kilku tygodni jestem zafascynowany WordPressem. Sam chciałbym posiadać takowe cudo. Mam jednak pewien dylemat. Nie wiem czy posiadać je w serwisie który umożliwia darmowy hosting blogów – wordpress.com i blogsome już sprawdziłem. Niestety jak to często bywa w obu przypadkach są pewne ograniczenia. Opcja druga to wordpress na „własnym” serwerze. Kłopot jest jednak z tym że szkoda mi wydawać pieniędzy na hosting na rzecz małego bloga , a po drugie wiem że gdy się dobrze poszuka , można znaleźć darmowe oferty hostingu , za który w Polsce trzeba płacić ( żywotność jednak takich gratisów jest krótka) Na którą opcję się więc zdecydować? |
|
|
|
23.9.2006 - 09:28
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Czy 14zł / 6 miesięcy (25zł / rok) to drogo?
(5 piw w ciągu roku można sobie odmówić -------------------- |
|
|
|
26.9.2006 - 11:25
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 367 |
Tak można odmówić , tym bardziej że piwa nie cierpie. Ale ja nie chce taniego hostingu boo juz miałem z takowym kiedyś do czynienia i nie był warty tych pieniędzy.
P.S Czy Fanatyk to ten sam Fanatyk z forum gcity? Wiesz coś może dlaczego forum nie działa? |
|
|
|
27.9.2006 - 19:28
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 49 Nr: 380 |
ja wlasnie kupilem domene dla swojego malego - jak to nazwales - bloga. Serwer w prawdzie juz mialem ale tez byl kupowany miedzy innymi z mysla o blogu. Dobrze sie rozejrzysz i znajdziesz dobry profesjonalny niedrogi serwer. Oplaca sie
-------------------- |
|
|
|
01.10.2006 - 16:05
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 1 289 |
Zdecydowanie wlasny serwer. Mozesz modyfikowac i robic co chcesz. Co prawda odpada wtedy support spolecznosci (nie ukrywajmy, bedac w duzy mserwisie blogowym czesto ludzie przegladaja inne blogi). Ale jak to sie mowi - cos za cos. Ja wybralem wolnosc.
Serwery drogie? Czy ja wiem. [del] I jedna i druga firma dzialaja juz dlugo i moge je polecic. Ten post edytował Fanatyk 01.10.2006 - 21:37 -------------------- Chavez Homesite
Umieramy, kiedy przestajemy marzyć... |
|
|
|
09.10.2006 - 19:16
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 1 240 |
zdecydowanie własny serwer - jest to rozwiązanie szybsze i znacznie skuteczniejsze;
-------------------- |
|
|
|
10.10.2006 - 13:20
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 425 |
CYTAT(SzymonStańczyk @ 22.9.2006 - 20:12) Szanowni Państwo Piszę do Was z prośbą o pomoc w podjęciu decyzji. Od kilku tygodni jestem zafascynowany WordPressem. Sam chciałbym posiadać takowe cudo. Mam jednak pewien dylemat. Nie wiem czy posiadać je w serwisie który umożliwia darmowy hosting blogów – wordpress.com i blogsome już sprawdziłem. Niestety jak to często bywa w obu przypadkach są pewne ograniczenia. Opcja druga to wordpress na „własnym” serwerze. Kłopot jest jednak z tym że szkoda mi wydawać pieniędzy na hosting na rzecz małego bloga , a po drugie wiem że gdy się dobrze poszuka , można znaleźć darmowe oferty hostingu , za który w Polsce trzeba płacić ( żywotność jednak takich gratisów jest krótka) Na którą opcję się więc zdecydować? Jeśli uważasz, że najlepszym programem do tworzenia stron WWW jest MSWord lub FrontPage, a skróty takie jak PHP/CSS nie znaczą dla Ciebie więcej niż inne krótkie trzyliterowe oznaczenia np. WSI/CIA to zdecyduj się na WP, który udostępniany jest przez jakiś serwis. Jeśli natomiast wiesz co to jest PHP/CSS i masz jako taką wiedzę na temat funkcjonowania serwerów WWW oraz bazodanowych, oraz masz ochotę spędzić trochę czasu na dochodzeniu do tego jak to wszystko działa w szczegółach polecam wersję na własnym, najlepiej płatnym, hostingu. -------------------- |
|
|
|
10.10.2006 - 14:33
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Dla osób nie zdecydowanych, któe dopiero zaczynają swoją przygodę z wordpressem i nie mają jeszcze wykupionego konta hostingowego polecałbym kilku miesięczny okres testowy na wordpress.com.
Zawsze można się przenieść na własny host jeśli uznamy, że wp.com nam nie wystarcza a mamy zacięcie żeby bawić się w to dalej. -------------------- |
|
|
|
12.10.2006 - 18:04
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 13 Nr: 410 |
moim zdaniem zdecydowanie warto... wykupic sobie fajna domene + hosting - mozna przy okazji stworzyc sobie ladna wizytowke, miec maila w swojej domenie, etc...
ja mam na nazwisko Żyła:) i wiele ludków robi TAAAKIEEE oczy gdy podaje im mojego maila: przemyslaw(at)zyla(dot)pl -------------------- http://zyla.pl - domowo .|. http://piwne.pl - pijacko :)
|
|
|
|
01.11.2006 - 01:17
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 21 Nr: 1 450 |
Ja myślę, że dla podstawowego blogowicza nie ma sensu starać się o hosting. Jeśli jednak chciałoby się czegoś więcej od swojej strony, wówczas najlepiej wykupić parę MB na jakimś serwerku. W tym temacie streściłem oferty sporej ilości firm, warto spojrzeć przed podjęciem decyzji
Pozdrawiam, brt12 -------------------- |
|
|
|
01.11.2006 - 13:47
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 49 Nr: 380 |
serwer wraz z domena to wydatek do 100zl/rok. Nie jest to wielki wydatek a daje wiele mozliwosci
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8 01 09 - 01:06 |